Híradó

Adás időpontja: 
2018. június 13, szerda, 19:00
Leírás: 

Lassítson! – Pénteken fokozott rendőri ellenőrzés lesz Százhalombattán

A széllel szemben - Fokozott készültséget tartanak a tűzoltók a viharos időszakban
Szúrópróba - Eddig kilenc alkalommal végzett szúnyoggyérítést a Szákom Kft.
Vakációra hangolva - Június 16-án lép életbe a nyári vonatmenetrend

Közúti ellenőrzés
Komplex fokozott közlekedésbiztonsági ellenőrzést rendelt el a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a megye több városában. Minden ellenőrzésnél más területre összpontosítanak, végeznek sebességmérést, vizsgálják a passzív biztonsági eszközök használatát, szondáztatnak és a szabályos haladási irányt is ellenőrzik. Városunkban legközelebb június 15-én, pénteken számíthatunk fokozott ellenőrzésre.
Megszólaló: Kürti István – az Érdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti    Osztályának vezetője

Viharkárok
Az éjszaka ismét nagy vihar csapott le az ország egész területére. A nagy szél és az esőzés Pest megyében is okozott problémákat, közel 9000 helyen volt áramkimaradás. A tűzoltók egész éjszaka és ma is járták a bejelentések helyszíneit. Szerencsére Százhalombattán és környékén nem történt baleset.
Megszólaló: Csámpai Attila – a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság    szóvivője

Szúnyogirtás
A Katasztrófavédelem központi akciói mellett a Szákom Kft. is rendszeresen végez szúnyoggyérítést városunk területén. Eddig összesen kilenc, két biológiai és hét kémiai irtást végeztek. A kommunális cég kizárólag környezetbarát, az ÁNTSZ által jóváhagyott anyagokat alkalmaz a szúnyoggyérítéshez.
Megszólaló: Darázs Péter – üzemeltetési munkatárs

B-Cool tábor
Jövő héten kezdődik a B-Cool Dance Team tánctábora. Már eddig is nagyon sokan jelentkeztek, de még mindig várnak érdeklődőket, akik szeretnének megismerkedni a táncszakosztállyal. A jövő heti tábor előtt a táncosokra még egy nagy esemény vár, szombaton rendezik meg először a B-Cool családi napot.
Megszólaló: Mészáros Gábor – a B-Cool Dance Team SE vezetője

Nyári menetrend
Mint minden évben, idén is változik a vonatok közlekedési rendje a tanév végén. Emellett számos akciót is kínál a MÁV az utasoknak, a diákok vásárolhatnak 15, 30, 60 vagy akár 90 napos vakáció bérletet, az érvényes dolgozói vasúti bérlettel rendelkezők pedig 33%-os kedvezménnyel vehetnek jegyet, bármilyen belföldi viszonylatra. A részletekről Urbán Attilától, a MÁV-Start Zrt. helyettes szóvivőjétől kértünk tájékoztatást.
Megszólaló: Urbán Attila – a MÁV-Start Zrt. helyettes szóvivője

Ajánló (Petrolszolg családi nap)
Június elején a Csónakházban családi napot tartott a Petrolszolg Kft. Híradónk után az esemény emlékezetes pillanataiból készült félórás összefoglalónkat láthatják.