Híradó

Adás időpontja: 
2018. június 12, kedd, 19:00
Leírás: 

Próbatétel - Idén is sokan érettségiztek emelt szinten angol nyelvből

Klíma gáz – A légkondicionálás egészségügyi hatásairól kérdeztük a háziorvost
Mosolygó alma, csengő barack – A szezonális gyümölcsökről érdeklődtünk a battai piacon
...áció! - A diákoknak már pihenéssel telik a tanév utolsó hete

Emelt szintű érettségi
Tegnap és ma emelt szintű angol szóbeli érettségit tartottak a SZISZKI-ben. Ez a vizsga népszerű a tanulók körében, mert aki sikeresen teljesíti, egyúttal megszerezheti a nyelvvizsgáját is. Az érettségizők az Arany iskolából és a SZISZKI-ből érkeztek, és a legtöbben kedvező élményekkel, jó hangulatban jöttek ki a vizsgáról.
Megszólaló: Hrudáné Floch Magdolna – kormányhivatali megbízott

Klíma
A nyári melegben javítja a közérzetünket a hűvös levegő, a klímának azonban veszélyei is vannak. A túlzásba vitt légkondicionálás elsősorban felső légúti megbetegedéseket eredményezhet, de akár reumatikus panaszok és kötőhártya gyulladás is kialakulhat, ha túl nagy a különbség a kinti és a benti hőmérséklet között.
Megszólaló: Dr. Tóth Béla – háziorvos

Utolsó hét
A tanév utolsó hetében a diákok nagy része már nem a termekben, a padokban ül, hanem kirándulásokon és jutalomszabadnapokon vesznek részt. A tantestületnek azonban még nincs olyan közel a szünidő, hiszen osztályozó értekezlet és különböző adminisztrációs feladatok várnak rájuk.
Megszólaló: Rigó Katalin – az Eötvös iskola intézményvezetője

Zöldség, gyümölcs
A tavaszi napsugarak és a szokatlanul meleg időjárás hatására gyorsan beértek a legnépszerűbb hazai zöldségek és gyümölcsök. A málna, a barack, a meggy és a cseresznye, vagy éppen az újburgonya egyaránt keresett termékek a piacokon.
Megszólaló: Kissné Miklós Edit - üzletvezető

Kiállítás
Kiállítással zárta a tanévet a Százhalombattai Alapfokú Művészeti Iskola képzőművész tagozata. A második félévben készült képeket a Barátság Kulturális Központ galériájában állították ki, színviláguk tükrözi az oktatók, Regős Ágnes és Tóth Anett művészeti tevékenységét is.
Megszólaló: Regős Ágnes – képzőművész, tanár

Ajánló (Heti Sport)
A hétvégén Százhalombatta adott otthont egy nemzetközi teniszversenynek, melyen sportolóink közül többen képviseltették magukat. Schrammel Csaba bokszolónk Szentgotthárdon mérkőzött meg, a DKSK kézilabdacsapat pedig a 11. helyen zárta a bajnokságot. Ezekről is részletesen beszámolunk a Híradó után következő Heti Sportban, maradjanak velünk!