Híradó

Adás időpontja: 
2018. május 16, szerda, 19:00
Leírás: 

Útszűkület - Holnaptól burkolatbontási munkák kezdődnek az Erőmű úti körforgalomnál

Jóváhagyja? – A jövő héten lejár az SZJA bevallás és befizetés határideje
Útra fel – A legtöbb szállodában már nincs hely a nyári főszezonra
Erősítsen – Sokan használják a kültéri edzőeszközöket városunkban

Burkolatbontás
Holnap útburkolat bontással járó munkálatok kezdődnek városunkban. A munkavégzés a Szabadság út, Erőmű úti körforgalom mellett lévő 100 méteres szakaszán, az Erőmű út – Szabadság út körforgalom melletti járdán, valamint a Csenterics úton, az Erőmű úti körforgalomtól számított 500 méteres szakaszon történik. A közlekedőknek útszűkületre, sebességkorlátozásra, járdalezárásra kell számítaniuk, és fokozottan kell figyelniük az úttesten korlátokkal lekerített gyalogosforgalomra.
Megszólaló: Kecskés Zsolt – a Műszaki iroda megbízott vezetője

NAV
Május 22-én éjfélig ellenőrizhetik, illetve szükség esetén korrigálhatják a NAV által elkészített adóbevallás-tervezetüket az adófizető magánszemélyek. Szintén eddig az időpontig rendelkezhetünk személyi jövedelemadónk kétszer egy százalékáról is. Az őstermelőknek és az ÁFA-fizetésre kötelezett magánszemélyeknek mindenképpen jóvá kell hagyniuk a tervezetet, de érdemes mindenkinek ellenőriznie, hiszen az adatok valóságtartalmáért az adózó a felelős.
Megszólaló: Salgó Attila – a NAV sajtóreferense

Utazás iroda
Azoknak, akik most kezdik el tervezni nyaralásukat, érdemes sietniük, hiszen a főszezonra a legtöbb hely már foglalt. Sokan választottak belföldi utazásokat is, bár a legkedveltebb úticél továbbra is Görögország és a horvát tengerpart. Persze, ilyenkor is lehet még szállásokat találni, és érdemes figyelni a last minute utakat is. Nézzük, hová utazzunk!
Megszólaló: Domokos Gyuláné – a Domi Tours vezetője

Kültéri edzőeszközök
Százhalombattán több parkban is találkozhatunk kültéri edzőeszközökkel. Ezeket a sporteszközöket mindenki könnyen használhatja, de évente szükség van karbantartásukra. Most következő összeállításunkban szó lesz a játszóeszközök gondozásáról, és beszélünk a felhasználási szokásokról is.
Megszólaló: Szalai Attila – Sport és Közrendi tanácsnok

Egyiptom tábor
Évtizedes hagyomány, hogy a Barátság Kulturális Központ történelmi tematikájú kézműves tábort hirdet általános iskolások részére. Idén az ókori Egyiptom kerül középpontba. A gyerekek beleélhetik magukat a régi időkbe, elkészíthetik a korszakra jellemző tárgyakat és egy színdarabot is készítenek a tanultak alapján.
Megszólaló: Nagy Rozália – szervező, táborvezető

Ajánló (ORIGO)
Nosztalgiabulira gyűltek össze az egykori ORIGO klub tagjai a KlubSirályban. A rendezvényről készült félórás anyagunkat Híradónk után tekinthetik meg nézőink. Maradjanak velünk egy kis múltidézésre.