Híradó

Adás időpontja: 
2018. május 15, kedd, 19:00
Leírás: 

Dühöngés helyett - Új parkolót építenek az Erkel Ferenc körúton

Trafipax - A rendőrség összesítette a 24 órás Speedmarathon eredményét
A különbség összeköt – Újabb érzékenyítő programon vehettek részt az Arany iskola diákjai
Élmény és tanulás – Londonban és Párizsban jártak a Kőrösi iskola tanulói

Parkolóépítés
Jó hír az Erkel Ferenc körúton lakók számára, hogy a csőcsorda melletti, egykor dühöngőként szolgáló terület helyén parkoló létesül. A kosárpályát már régóta nem használták, az autók parkolása viszont állandó probléma a város ezen területén is. Már csak az időjáráson múlik, hogy a beruházás mikorra készül el, de a tervek szerint júniustól már használatba vehetik a városlakók.
Megszólaló: Szalai Attila – önkormányzati képviselő

TISPOL
Ma reggel 6 órakor ért véget a 24 órás Speedmarathon, amelynek keretében az Érdi Rendőrkapitányság is sebesség-ellenőrzést végzett. A TISPOL akció már évek óta zajlik hazánkban is, a statisztikák szerint ezalatt csökkent a gyorshajtók, és a gyorshajtásból származó balesetek száma. Városunkban a Fogoly utcában mértek tegnap délután, a mérés ideje alatt a rendőrök nem találkoztak gyorshajtóval.
Megszólaló: Kürti István – az Érdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti    Osztályának vezetője

Érzékenyítő program
Az Arany iskolában öt éve rendeznek érzékenyítő programokat, azzal a céllal, hogy a diákok nyitottabbá váljanak a különbözőségek elfogadására és a segítségre szorulók támogatására. Tegnap az „Adj egy ötöst!” program keretében a tanulók fogyatékkal élő sportolókkal közösen vettek részt játékos vetélkedőkön.
Megszólaló: Fejes-Martinez Krisztina – programvezető
Mányi Beatrix – szervező
Grátz Benjámin – olimpikon úszó
Ilyés Laura – magyar bajnok úszó
Csuri Ferenc – paralimpikon úszó

Kőrösi angol út
Május 5-e és 12-e között Angliában és Párizsban jártak a Kőrösi iskola diákjai. A tanulók és kísérőik vendéglátó családoknál laktak, megismerkedtek London és Párizs környékének történelmi és kulturális értékeivel. A kirándulás felejthetetlen élményt jelentett a diákoknak, emellett erősítette nyelvtudásukat és földrajzi ismereteiket is.
Megszólaló: Bercsényiné Kántor Judit – pedagógus
Lantos Florina
Kis Laura

Kettlebell
A hétvégén, Kecskeméten került megrendezésre a kettlebell Európa-bajnokság, amelyen Százhalombattáról 3 versenyző vett részt az 50 fős magyar csapat tagjaként. A bajnokságon nagyszerű eredmények születtek: Szalai Dániel és Szélné Horváth Klaudia egyéni csúcsot döntöttek, Szél Pál pedig kategóriájában a 3. helyen végzett.
Megszólaló: Szél Pál