Híradó

Adás időpontja: 
2018. április 16, hétfő, 19:00
Leírás: 

Ünneplőben – Kitűnő hangulatban telt a Kőrösi iskola alapítványi bálja

Tisztújítás - Szalai Attila lett a vagyonvédelmi kamara Pest megyei elnöke
Jubileum – Idén ünnepli 10. születésnapját a Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat
Mi leszel, ha nagy leszel? - A Szakmák Éjszakáján érdekes kísérletekkel, pénzügyi és programozási ismeretekkel gazdagodhattak az érdeklődők

Kőrösi bál
Szombaton került megrendezésre a Kőrösi iskola alapítványi bálja. A jó hangulatról sok érdekes produkció gondoskodott, de a legnagyobb ovációt a tanárok tánca váltotta ki. A befolyt összegből az iskola udvarát szeretnék felújítani és a gyerekek tanulmányi kirándulásait is támogatják.
Megszólaló: Szabó Zoltán – intézményvezető
Bóna Zoltán – országgyűlési képviselő

Szalai Attila
Lemondott a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Pest megyei szervezetének eddigi elnöke. Az egyik jelölt Szalai Attila volt, akit a küldöttgyűlés 100%-os támogatással elnökké választott. Pest megye eddig is zászlóshajónak számított az országos szervezetben, Szalai Attila azon fog dolgozni, hogy ez továbbra is így maradjon, és Százhalombatta presztízse is növekedjen.
Megszólaló: Szalai Attila – a  Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Pest megyei szervezetének elnöke

Hulladékkommandó
A Hulladékkommandó április 11-i közgyűlésén, az elmúlt években végzett kimagasló munkájáért Rosta Boglárkát az év "kommandósának" választották. Tavaly elhunyt önkéntesükről, Krisztics Andrásról pedig fát neveztek el. Az egyesület idén ünnepeli fennállásának tizedik évfordulóját, az elmúlt évtizedben számos közösségi megmozduláson vettek részt, és 2018-ban is sok programot terveznek.
Megszólaló: Tápai Mónika – a Hulladékkommandó vezetője

Szakmák Éjszakája
Második alkalommal csatlakozott a SZISZKI a Szakmák Éjszakája elnevezésű országos programhoz. A bemutatókat elsősorban az általános iskolásoknak szánták, de felnőtteknek szóló előadásokkal is készültek. A legizgalmasabb előadás a gyerekek számára idén is a kémia szertárban zajlott, de sokan mentek a programozásra és a pénzügyi tanácsadásra is.
Megszólaló: Horváthné Kaszás Zsuzsanna – szakmai igazgatóhelyettes
Kelemen József
Stokker Bálint

Felhőjárók
Bolyongók címmel tart költészet napi előadást a Sérültekért Alapítvány Felhőjárók drámacsoportja a Kővirágok Énekiskolával közösen, csütörtök este 18 órától a Barátság Kulturális Központ színháztermében. A közönséget egy elképzelt kávéházba várják, ahol a legkülönbözőbb emberi sorsok elevenednek meg.
Megszólaló: Szélpál Stefi – drámapedagógus
Takács Ákos

Ajánló (Paletta)
Híradónk után Paletta című magazinunkat nézhetik meg, sok-sok érdekes kulturális eseménnyel. Kedvcsinálóként ízelítőt szeretnénk adni: a közelmúltban Halász Judit adott gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt emlékezetes koncertet „Csiribiri” címmel, különleges apa-lánya kiállítás volt a könyvtárban, a költészet napján pedig városunk is csatlakozott a néhány éve indult Posztolj verset az utcára! programhoz.