Híradó

Adás időpontja: 
2018. április 13, péntek, 19:00
Leírás: 

Célegyenes – Kétszeres maratoni táv megtétele után az iskolásokkal együtt értek célba az Eötvös futás résztvevői

Szirénaszó – Kigyulladt melléképülethez riasztották a tűzoltókat tegnap Százhalombattán
Veszélyes apróság – Már elkezdődött a kullancsszezon
Kíváncsi szemek – Az Ovi Zsaru program keretében a Rendőrőrse látogattak a Kipp-Kopp óvodások

Eötvös futás
Kilencedik alkalommal is sikeresen hazaért Soós Elek és csapata a dobogókői Eötvös Menedékházból. A diákok Skype-on keresztül követték a futókat, tanítás után pedig a Sportparknál sportolva várták az érkezőket. Az Eötvös iskoláig mindenki bekapcsolódott a futásba.
Megszólaló: Ötvös Józsefné – pedagógus
Soós Elek
Vértesi-Simó Erzsébet – pedagógus

Tűzeset
Kigyulladt egy húsz négyzetméteres műhely csütörtökön Százhalombattán, a Széchenyi utcában. A tűz kismértékben átterjedt a főépületre is, de személyi sérülés szerencsére nem történt. A FER létesítményi és a százhalombattai önkéntes, valamint az érdi hivatásos tűzoltók hamar a helyszínre értek, és elkezdték a lángok oltását, majd szellőztették és átvizsgálták az épületet.
Megszólaló: Csámpai Attila – katasztrófavédelmi szóvivő

Kullancs elleni védőoltás
A jó idő kicsalja az embereket a természetbe, a családok, a szerelmesek, a baráti társaságok egyre gyakrabban mennek kirándulni. A természetjárás azonban veszélyekkel is jár, elég, ha csak a kullancsokra gondolunk. A veszélyekről és a védekezés lehetőségeiről Dr. Tóth Béla háziorvost kérdeztük.
Megszólaló: Dr. Tóth Béla – felnőtt háziorvos

Ovi Zsaru
Három éve kezdődött az Ovi Zsaru program a Kipp-Kopp Óvodában. A gyermekek már sok érdekességet tanultak a rendőrség munkájáról, idén azt is megnézhették, hogy hol dolgoznak a rend őrei. A kicsik rácsodálkoztak egy zárkára, bemehettek a kameraszobába és a fegyverraktárba is.
Megszólaló: Móczár Tiborné – óvodapedagógus; gyerekek

Péntek 13.
Remélem, Önöknek nem volt szerencsétlen napjuk, annak ellenére, hogy péntek 13-a van. Egyesek úgy vélik, hogy a babona onnan ered, hogy IV. Fülöp 1307. október 13-án, pénteken tartóztatott le több száz templomos lovagot. Hogy ez így van-e, nem tudhatjuk, viszont a piactéren sétálva a városlakókkal beszélgetve utánajártunk, mennyire érzik szerencsétlennek, vagy szerencsésnek a mai napjukat.
Megszólaló: járókelők

Ajánló (Szombati Mozaik)
Holnap érdemes lesz mindenkinek korán kelni, hiszen Szombati Mozaikunk ismét sok érdekességet tartogat. Ellátogattunk a Dobbantlak állatmenhelyre, ahol nagyon aranyos állatokkal találkoztunk, kipróbáltuk a falmászást is, Szalai Attila pedig a kínai tészta készítésébe avatott be bennünket. A zenekedvelők most Debussyvel ismerkedhetnek meg közelebbről, a legkisebbek pedig a Szélkirály történetét hallgathatják meg.