Híradó

Adás időpontja: 
2018. február 12, hétfő, 19:00
Leírás: 

Kellemes a hasznossal - Hátrányos helyzetű tanulókat segít az Arany iskola a szombati bál bevételéből

Ügynökök - Idén a James Bond-filmek adták az alapját a százhalombattai cserkészbálnak
Döntés előtt - Összeszedtük az országgyűlési választásokhoz kapcsolódó legfontosabb dátumokat
Hagyomány és aktualitás - Megjelent a Százhalom újság idei első száma

Arany bál
Az Arany János Általános Iskola és Gimnázium munkaközössége és Aranykapu Alapítvány idén is megrendezték az iskola már hagyományosnak tekinthető bálját. Minden évben valamilyen tematika köré szervezik a rendezvényt, idén a Fergeteges Házibuli címet adták a bálnak, amely egyaránt jó lehetőség volt a tanároknak és a szülőknek a kötetlen együttlétre, de a jótékonykodásra is.
Megszólaló: dr. Horváthné dr. Hidegh Anikó – az Arany iskola intézményvezetője

Cserkészbál
Idén is nagy sikert aratott a százhalombattai cserkészek jótékonysági bálja. Évről évre egyre izgalmasabb témák köré szerveződik az esemény, idén a 007-es ügynökről szóló filmek álltak a középpontban. A résztvevők száma ismét meghaladta a száz főt, a vendégek szívesen fogyasztottak a jobbnál jobb ételekből és italokból. Igaz,  martiniból csak mértékkel és természetesen nem keverve, hanem rázva.
Megszólaló: Ostorházi Norbert

Választási menetrend
Ma kezdik kézbesíteni a szavazásra jogosult mintegy 7,9 millió választópolgárnak az országgyűlési választásról szóló értesítőt. A voksolásra április 8-án kerül sor, ám addig több fontos dátumra is érdemes figyelni, különösen azoknak, akik nem a lakóhelyükön kívánnak élni szavazati jogukkal.
Megszólaló: Dr. Gáva Krisztián - a Nemzeti Választási Iroda általános elnökhelyettese

Százhalom újság
Megjelent a Százhalom újság idei első száma. A január-februári összevont lapszámot a Vezér Mihály polgármesterrel készült beszélgetés indítja. Az óvárosi közösségi és közéleti folyóirat – az aktualitások mellett – ezúttal is számos érdekességgel szolgál városunk és környékünk múltjáról, hagyományairól, köztük a szerbek karácsonyáról vagy a mohai tikverőzésről, de interjút olvashatunk az egykor Százhalombattán élt Mátrai Sándor válogatott labdarúgó özvegyével is.
Megszólaló: Jankovits Márta – a Faluvédő Egylet elnöke

Giri
A hétvégén Kiskunhalason rendezett Giri versenyen három százhalombattai versenyző vett részt. Az EB-kvalifikációs megmérettetésen jól szerepeltek a mieink, így kijutottak az Európa Bajnokságra is. Most intenzívebb edzéssorozat veszi kezdetét: a nagy erőpróbára még jobb fizikai állapotba kell kerülniük, mert nagyon erős az európai mezőny.
Megszólaló: Szél Pál

Ajánló (Paletta)
Híradónk után következő Paletta című kulturális magazinunkat ezen a héten a farsang hatja át. Palotást és keringőt láthatnak nézőink, és jelmezbálba is elkalauzoljuk Önöket. Bepillanthatnak még a Pekingi Táncakadémia FEN-MO című előadásába is, amelyet február 3-án láthattak a szerencsések a Barátság Kulturális Központban.