Híradó

Adás időpontja: 
2018. február 09, péntek, 19:00
Leírás: 

Álarcban – Farsangi bált tartottak a Szivárvány Óvodában és az Arany iskolában

Jeges kaland - Most már jéggel is lehűthetik magukat a százhalombattai uszodában szaunázók
Adni jó - Bárki adományozhat új könyveket Százhalombattán is a Nemzetközi Könyvajándékozás Napja alkalmából
Nagy levegő! - Felnőtt úszásoktatást hirdetett a VUK SE úszószakosztálya

Farsang
A farsangi időszak legszínesebb és egyik legjobban várt eseménye a jelmezbál. Óvodákban és iskolában egyaránt kiemelt programnak számít, amelyen nemcsak a gyerekek, de a szülők is szívesen részt vesznek. Ma délelőtt ott voltunk a Szivárvány Óvoda és az Arany János Általános Iskola és Gimnázium farsangi bálján is.
Megszólaló: Bogdán Tiborné – óvodapedagógus
Kovácsné Rumpler Erzsébet – az Arany iskola intézményvezető-helyettese

Jéggép
Újabb szolgáltatással bővült a Szalai János uszoda wellness részlege. A szolgáltatást igénybe vevők most már a szaunázás után nem csak jeges vízzel locsolhatják le magukat, hanem speciálisan erre a célra készült jégkásával is átmasszírozhatják testüket. Ez egyébként rendkívül egészséges, jót tesz az érrendszernek és a vérkeringésnek is.
Megszólaló: Fekete László – a Sporthalom Kft. ügyvezetője

Könyvadományozás
Február 14-e a Nemzetközi Könyvajándékozás Napja. A könyvtáraknál bevett szokás, hogy ennek apropóján könyvadomány gyűjtést hirdetnek. Idén a Hamvas Béla Városi Könyvtár is csatlakozott a programhoz, a jótékony kedvű, könyvszerető városlakók a jövő héten bővíthetik új könyvekkel az állományt.
Megszólaló:László Anikó – a HBVK könyvtárosa

Felnőtt úszás
Felnőtt úszásoktatást szervez a VUK SE úszószakosztálya február 13-ától. A tanfolyamra bárki jelentkezhet, aki bizonytalan a medencében vagy egyáltalán nem tud úszni. Az oktatást két fiatal edző, Hujj Zsanett és Kovács Barna tartja. A tanfolyamról a szakosztály januárban kinevezett vezetőjével, Valkusz Pállal beszélgettünk.
Megszólaló: Valkusz Pál – a VUK SE úszószakosztályának vezetője

Téli olimpia
Magyar idő szerint ma délben tartották a 2018-as téli olimpia megnyitóját a dél-koreai Phjongcsangban. Összesen 19 magyar versenyző szerzett kvótát a téli sportok négy évente megrendezésre kerülő, legnagyobb versenyére, többek között műkorcsolya, gyorskorcsolya és alpesi sí sportágakban is szurkolhatunk versenyzőinknek. A szakemberek szerint 38 éve nem volt ilyen éremesélyes magyar csapat a téli olimpián. Ennek kapcsán megkérdeztük a városlakókat, ők mennyire rajonganak a téli sportokért, illetve hogy az időeltolódással dacolva követik-e az olimpiai eseményeket?