Híradó

Adás időpontja: 
2017. november 02, csütörtök, 19:00
Leírás: 

Emlékezés – Idén is sokan keresték fel szeretteik sírját a temetőben

Méltóság mezeje – Újabb ültetvény hívja fel a figyelmet az emberi méltóságra
Zsákszámra – Jelentősen megnőtt a zöld hulladékok mennyisége az elmúlt napokban
Gázfröccs - Itt az ideje, hogy felkészítsük autóinkat a téli hónapokra

Temető
Sokan látogatják ezekben a napokban a százhalombattai temetőt is, hogy elhunyt szeretteikre emlékezzenek. Ez az időszak komoly szervezőmunkát igényel a sírkertet gondozó Szákom Kft.-től is. A rendet és a nyugalmat a kommunális cég munkatársai mellett rendőrök és polgárőrök biztosítják.
Megszólaló: Janovszky Károly – a Szákom Kft. ügyvezetője

Méltóság mezeje
Újabb „Méltóság mezeje” ültetvényt alakított ki a Gondoskodás 2000 Ápolási Szolgálat a Sérültekért Alapítvánnyal közösen. A kezdeményezők az emberi méltóság megőrzésére szeretnék felhívni a Gátőrházban megfordulók figyelmét.
Megszólaló: Schaffer Judit – a Gondoskodás 2000 Ápolási Szolgálat vezetője

Zöld hulladék
A viharos, szeles időjárás miatt jelentősen megnőtt a zöldhulladék mennyisége. Leginkább gallyakat és leveleket tesznek ki kertjeik elé az emberek. A Szákom Kft. munkatársai arra kérik a lakókat, hogy a leveleket zsákban, a fanyesedéket összekötözve helyezzék ki, a nagy mennyiségű ágakat pedig munkagépek számára is elérhető helyre tegyék.
Megszólaló: Tőke Gyula – köztisztasági csoport vezető

Felkészülés a télre
Elérkezett az évnek azon időszaka, amikor érdemes felkészíteni autóinkat a téli hónapokra. Nem csak a gumicsere fontos, ezen kívül van még jónéhány olyan feladat, amit el kell végeznünk, ha fagypont alatt is problémamentesen akarunk autózni.
Megszólaló: Keresztes István - autószerelő

Virágboltok
A Mindenszentek és a halottak napja idején jelentősen megnő a virágárusok forgalma. Ilyenkor a legtöbben koszorúkat készíttetnek, vagy szálas virágokat vásárolnak, de akadnak olyanok is, akik cserepes virágot visznek szeretteik sírjára. Igaz, utóbbit csak akkor érdemes, ha nincsenek kemény fagyok, ez azonban szerencsére idén még elkerült bennünket.

Ajánló (Terítéken)
Október 31-én ünnepeltük a reformáció 500. évfordulóját. Híradónk után következő Terítéken című műsorunkban is erre a világtörténelmi jelentőségű eseményre emlékezünk Fazekas István íróval és teológussal. Maradjanak velünk!