Híradó

Adás időpontja: 
2017. október 16, hétfő, 19:00
Leírás: 

Jubileum – Harmincadik évfordulóját ünnepli idén a SZISZKI

Futás a Hospice-ért - Jótékonysági rendezvényt szervezett a Gondoskodás 2000 Ápolási Szolgálat
Rajtkő – Idén is sokan vettek részt a Matrica-kupán
A vágány mellett... - Újabb menetrendváltozásra készülhetnek a vonattal közlekedők

30 éves a SZISZKI
Az idei tanévben ünnepli harmincadik születésnapját a SZISZKI. Pénteken ünnepélyes keretek között nyitották meg a jubileumi rendezvénysorozatot! Az ünnepségre meghívták a környező iskolák vezetőit és Százhalombatta Város Önkormányzatának képviselőit is.
Megszólaló: Málnási-Szász Myrtill - intézményvezető, Bóna Zoltán - országgyűlési képviselő

Hospice
Húsz éve alakult a Gondoskodás 2000 Ápolási Szolgálat Százhalombattán. Az évforduló, és a Hospice-ellátás világnapja alkalmából tartottak jótékonysági rendezvényt a Csónakázó-tónál. Aki kedvet érzett, körbefuthatta a tavat, a kevésbé mozgékonyak pedig irodalmi-zenés műsort hallgathattak meg.
Megszólaló: Schaffer Judit - a Gondoskodás 2000 Ápolási Szolgálat vezetője

Forgalmi változás
Újabb szakaszához érkezett a Pusztaszabolcs-Kelenföld vasútvonal felújítása, ezért október 24-étől újabb menetrend-változásra számíthatnak a vonattal közlekedők. Erről kérdeztük a MÁV sajtóügyeletesét.
Megszólaló: Kavalecz Imre - a MÁVINFORM sajtóügyeletese

Bodzabogyók
CD-bemutatón vettek részt a Kőrösi iskola fiatal énekesei október 15-én, Sülysápon. A felvétel a Tápiószentmártonban tavasszal megrendezett népdaléneklési versenyen készült. A Kőrösi diákjai 12 dallal szerepelnek a lemezen.
Megszólaló: Násztorné Réczey Éva - énektanár

Matrica-kupa
Immár hagyományosnak tekinthető a Százhalombattán rendezett Matrica-kupa úszóverseny. A kétnapos versenysorozatra a hétvégén várták a kezdő és profi úszókat. A futamok egyúttal felkészülési versenyek is voltak a rövidpályás országos bajnokságra, amelynek idén is Százhalombatta ad otthont.
Megszólaló: Vértesi Tamás - edző

Ajánló (Paletta)
Híradónk után következő Paletta című műsorunkban, - ahogy nézőink már megszokhatták, - színes körképet adunk az elmúlt időszak kulturális eseményeiről. Maradjanak velünk!