Híradó

Adás időpontja: 
2017. október 10, kedd, 19:00
Leírás: 

Helyfoglaló - A hétvégi úszóverseny szervezői a polgárőrökkel együttműködve oldják meg a parkolási nehézségeket

Tej-úton – Százhalombattára érkezett a Tej Terméktanács kamionja
Bezsákolva - Az elmúlt hetekben a kerti munkák miatt jelentősen nőtt a zöld hulladék mennyisége
Törődés a végsőkig - Október 10-e a Hospice és Palliatív Ellátás Világnapja

Parkolási rend
A hétvégén kerül megrendezésre a Városi Sportuszodában a VII. „Matrica” Kupa úszóverseny. A VUK SE és a Polgárőr Egyesület megállapodása alapján a parkoltatásban a szervezők segítségére lesznek a Polgárőrség munkatársai is. A versenyre érkezőket arra kérik, hogy a lakók érdekében a BKK mögötti parkolót használják.
Megszólaló: Szalai Attila – a helyi Polgárőr Egyesület titkára

Tejkamion
A tejfogyasztás fontosságára és egészségmegőrző szerepére, valamint a kiváló minőségű magyar tejre szeretné felhívni a figyelmet a Tej Terméktanács, ezért tejkamionnal járják az országot. A százhalombattai gyerekeket ma várták a Barátság Kulturális Központ mögötti parkolóban.
Megszólaló: Harcz Zoltán, a Tej Terméktanács ügyvezető igazgatója

Zöld hulladék
Az őszi hónapokban mindig jelentősen gyarapodik a zöld hulladék mennyisége. A szeptember még nyugodtabb időszaknak számított, de októberben már a legtöbb háznál elvégezték a szokásos kerti munkákat, így a gallyak, nyesedékek mennyisége megnőtt.
Megszólaló: Tőke Gyula – a Szákom Kft. köztisztasági osztályának vezetője

Hospice
A Hospice és Palliatív Ellátás Világnapja alkalmából a húsz éves Gondoskodás 2000 Ápolási Szolgálat közösségi megmozdulást szervez a Csónakázó tónál. A „Mozdulj meg a hoscpice-ért!” program résztvevői körbefuthatják a tavat, és jótékonykodhatnak is a gyógyíthatatlan betegek javára.
Megszólaló: Schaffer Judit – a Gondoskodás 2000 Ápolási Szolgálat ügyvezetője

Foci VB
A tavalyi EB ismét focilázba hozta az országot, hiszen a vártnál lényegesen jobban játszott a magyar válogatott. A világbajnoki selejtezőkön azonban sorra veszítették el a mérkőzéseket. Jelenleg alaposan lemaradva a csoport - kiesést jelentő - harmadik helyén állunk. Ha ma este hazai pályán sikerül nyerni a Feröer–szigetek válogatottja ellen, ez így is marad, de egy jó szereplés némi vigaszt jelenthetne a szurkolóknak.

Ajánló ( Heti Sport)
Híradónk után ismét a sporté a főszerep. Heti Sport című magazinunkban ugyanis beszámolunk városunk női kézilabdacsapatának első hazai mérkőzéséről, valamint láthatják a Magyar Úszó Szövetség új, illetve előző, százhalombattai elnökségi tagjaival készült interjúinkat is. Tartsanak velünk a továbbiakban is!