Híradó

Adás időpontja: 
2017. május 17, szerda, 19:00
Leírás: 

Kultúrtárs - A Kőrösi iskola a MÜPA partneriskolája lett az idei tanévben

Valahol Európában - Az Arany iskola hatodik osztályos tanulóinak drámavizsgáját tartották a BKK-ban
Múltidéző - Érettségi emlékeikről kérdeztük a battaiakat
Mezítlábas ösvény - Idén is érdekes programokkal készül a Matrica Múzeum a Múzeumok majálisára

Partneriskola
A Kőrösi iskola ebben a tanévben a Művészetek Palotájának partneriskolája lett. A gyerekek így egész évben kedvezményesen járhattak a MÜPA előadásaira, kredit pontokat is gyűjthettek, és fellépési lehetőségekhez is juthatnak. Az együttműködés legfontosabb célja azonban az, hogy felébressze és elmélyítse az érdeklődést a diákokban a kultúra értékei, a művészeti élmények iránt.

Arany drámanap
Három osztály három merőben eltérő színpadi produkcióval készült az Arany iskola idei Dráma napjára. A tanulók táncoltak, énekeltek, színdarabokat adtak elő a BKK-ban, hogy megmutassák az elmúlt két évben szerzett tudásukat.
Megszólaló: Brauswetter Lídia – az Arany iskola tanulója, Lakatos Réka – az Arany iskola tanulója, Gere László – pedagógus

Múzeumok majálisa
A hétvégén kerül megrendezésre a 22. Múzeumok Majálisa a Nemzeti Múzeum kertjében. A kétnapos programon több mint száz múzeum és kiállítóhely képviselteti magát, köztük a százhalombattai Matrica Múzeum és Régészeti Park, akik izgalmas foglalkozásokkal készülnek.
Megszólaló: Tóth Zsuzsanna - múzeumpedagógus

Napos Holdas Tanoda
Március elején még csak álom volt, mostanra azonban bizonyossággá vált, hogy elkezdi működését a Napos-Holdas Tanoda Százhalombattán. A képzésen egyelőre hat-hét éves gyerekek vesznek részt, de másodikosok jelentkezését is fogadják.
Megszólaló: Szélpál Stefi - drámapedagógus

Érettségi emlékek
Az érettségi mindenki számára mozgalmas és emlékezetes esemény, amelyre van aki szívesen, mások még mindig hideglelősen gondolnak vissza. A mostani végzősök már második hete adnak számot tudásukról, mi pedig úgy gondoltuk, megkérdezzük a százhalombattaiakat az érettségihez fűződő élményeikről, emlékeikről.

Terítéken – ajánló
Ha az időjárás is úgy akarja, a jövő hét végén már lubickolhatunk a Városi Strandon, de választhatjuk akár a Tavi Sárkányhajó Versenyt is. Az elkövetkező időszak programkínálatáról, a nyári felkészülésről és az aktuális feladatokról is kérdezzük Fekete Lászlót, a VSZK vezetőjét, ma esti Terítéken című műsorunkban.
a Híradó után