Híradó

Adás időpontja: 
2017. április 24, hétfő, 19:00
Leírás: 

Megőrző emlékezet – A Matrica Múzeum alapítójára emlékeztek a délutáni koszorúzáson

Ének a Földért – Az Arany iskola Margaréta kórusa dallal ünnepelte a Föld napját
Régen és most – Rendkívül jó hangulatban telt az 50 éves 1. Számú Általános iskola jótékonysági bálja
Játszva tanulnak – Százhalombattára érkezett a Mozaik Múzeumtúra Road Show elnevezésű országos program

Koszorúzás
A Matrica múzeum alapítójára, Poroszlai Ildikóra emlékeztek ma délután az intézmény falán elhelyezett emléktáblánál. A koszorúzáson közreműködtek az Eötvös iskola tanulói, valamint a múzeum dolgozói. A megemlékezéssel hivatalosan is elkezdődött a Régészeti Park szezonnyitó hete.
Megszólaló: Vicze Magdolna Ph.D. - a Matrica Múzeum igazgatója

Föld napja
Április 22-e a Föld napja. Erre emlékezve az Arany János Általános Iskola és Gimnázium Margaréta kórusa csatlakozott a Jobb veled a világ Alapítvány Énekelj a Földért felhívásához. Megható átéléssel énekelték a Gyújts egy gyertyát a Földért című dalt, ami kifejezetten erre az alkalomra született.
Megszólaló: Törökné Molnár Gabriella – ének-zene tanár, a Margaréta kórus vezetője

Múzeumtúra
Egy országos szervezésű program, a Mozaik Múzeumtúra Road Show látogatott el Százhalombattára, az Eötvös iskolába. A rendezvény célja, hogy az országban működő múzeumokat megismertessék az iskolás korú gyermekekkel. Városunk a múzeumtúra hatodik állomása volt.
Megszólaló: Rigó Katalin – az Eötvös iskola intézményvezetője; Makranczi Zsolt – az Örökség Kultúrpolitikai Intézet igazgatója; Tibenszky Móni Lisa – a Felelős Szülők Iskolájának alapítója

Alapítványi bál
Idén 50 éves az 1. Számú Általános Iskola, amit nagyszabású alapítványi bállal tettek emlékezetessé. A programot a Konferencia Központban rendezték, ahol rengeteg vendég és fellépő ünnepelt. Meghívták az iskola volt dolgozóit és tanítványait is, és persze meglepetésekből sem volt hiány a jó hangulatú estén.
Megszólaló: Hegedüs Roland – az 1. Számú Általános Iskola Intézményvezetője

Paletta szakkör
Április 21-én nyílt meg a Paletta gyermek képzőművészeti szakkör kiállítása a Barátság Kulturális Központban. A bemutatót a csoporttagok elmúlt félévben készített alkotásaiból állították össze. A tárlat május 8-áig tekinthető meg a BKK előtéri vitrinjeiben.
Megszólaló: Nagy Rozália

Paletta ajánló 
Híradónk után következő Paletta című kulturális magazinunkban tudósítást láthatnak az Apolló színház mesejátékáról. A párkapcsolati határokat feszegetjük Bogdán Bence pszichológussal, és a Magyar Művészet napjához kapcsolódó hangszerkiállítást és hangversenyt is megmutatjuk nézőinknek.