Híradó

Adás időpontja: 
2017. február 22, szerda, 19:00
Leírás: 

Vizsgadrukk – Ezekben a napokban tartják térségünk gimnáziumaiban a szóbeli felvételi vizsgákat

Fejleszthetnek is – Másfél milliárd forintból gazdálkodik idén Tárnok
Mesés délelőtt - Farsangi előadást tartottak a kicsiknek az óvónők a Napsugár oviban
Közös múlt – Klubdélutánt tartott az OMNYE az óvárosi közösségi házban

Tárnok költségvetése
Már február első hetében elkészült és elfogadásra is került Tárnok 2017-es költségvetési rendelete. Idén a tavalyi évhez hasonlóan másfél milliárd forint áll rendelkezésükre, amelyből háromszázmillió forint pályázaton nyert támogatás.
Megszólaló: Szolnoki Gábor – Tárnok polgármestere

Szóbeli felvételik
Ma délelőtt elkezdődtek a szóbeli felvételik az Arany iskolába jelentkező kisgimnazisták számára, az érdi VMG-ben pedig már harmadik napja tartanak a vizsgák. Az intézmények maguk döntik el, hogy milyen tantárgyakból rendeznek szóbelit, amelyen a kétszázból ötven pontot szerezhetnek meg a diákok.
Megszólaló: Kovácsné Rumpler Erzsébet 

Klubnap
Az OMNYE tegnap délután tartotta klubdélutánját a Zenálkó Etel Közösségi Házban. Az esemény sok szervezést igényelt, hiszen külső előadót is hívtak, aki az olajiparról tartott múltidéző előadást. De előre is tekintettek, hiszen szó volt a klub nyári külföldi kirándulásáról is.
Megszólaló: Pogány Gyula – az OMNYE tagja

Béremelések
Január elsejétől jelentősen emelkedett a minimálbér és a szakmunkás bérminimum is. Az intézkedéstől azt várja a kormány, hogy a vállalatok versenyképesek maradnak a munkaerőpiacon, és a munkaerőt is meg tudják tartani. De vajon ki mennyire elégedett a módosítással és mennyivel növekedtek a fizetések? Ezekről is kérdeztük a százhalombattaiakat.

Mesedramatizálás
A farsangi hét egyik legérdekesebb programja a gyerekek számára, amikor az óvónők színdarabot adnak elő az intézmény tornatermében. Ma „A brémai muzsikusok” átdolgozott változatát láthatták a kicsik. Az intézmény dolgozói már hetek óta készültek az előadásra, a jelmezeket és a díszleteket is ők készítették, hogy minden tökéletes legyen a lelkes közönség számára.
Megszólaló: Balla Ildikó - a Napsugár Óvoda vezetője

Forr-Más – ajánló
Február 4-én tartotta jubileumi gáláját a Forr-Más Hagyományőrző Egyesület. A 20. születésnapi esten az ünnepeltek mellett több vendég együttes is színpadra lépett. A műsort a Halom Tv rögzítette, így mai Híradónk után azok is megnézhetik, akik nem tudtak részt venni az eseményen.
a Híradó után