Híradó

Adás időpontja: 
2016. szeptember 15, csütörtök, 19:00
Leírás: 

Forintosítva – Az önkormányzat gazdasági társaságainak első félévi gazdálkodását is megtárgyalta a Pénzügyi Bizottság

Tapossa laposra! - Másfélszeresére nőtt a szelektíven gyűjtött PET palackok száma a nyári időszakban
Önzetlenül – Tókerülő futást rendeznek a Hospice Világnap alkalmából a Csónakázó tónál
Olvasópróba - Önkénteseket keres a könyvtár látogatottsági vizsgálat készítéséhez

Sport és Közrendi bizottsági
A Volán augusztus közepétől ritkította - elsősorban az óvárosiakat érintő - járatait, ráadásul az új menetrend nem volt összehangolva a vasúti közlekedéssel és szinte ellehetetlenítette a temetőlátogatásokat is. A probléma megoldására több körben tárgyalásokat folytatott városunk polgármestere és a Hivatal dolgozói, aminek köszönhetően hamarosan megoldódnak a problémák.
Megszólaló: Szél Pál – az Ifjúsági, Sport, Kulturális és Közrendi Bizottság elnöke

Pénzügyi bizottsági
Az önkormányzat gazdasági társaságainak első félévi gazdálkodásáról szóló beszámolókat is tárgyalta mai ülésén a Gazdálkodási, Pénzügyi és Integrációs Bizottság. Az ülésen ismét tárgyaltak az önkormányzat tulajdonában lévő gépkocsitárolókról és üresen álló irodahelyiségek bérbeadásáról is, valamint a víziközmű-szolgáltatás aktuális kérdéseiről.
Megszólaló: Nagy Balázs – a Gazdálkodási, Pénzügyi és Integrációs Bizottság elnöke

Szelektív hulladékgyűjtés 
A nyári melegben jelentősen megnőtt a szelektív gyűjtőedényekbe helyezett PET palackok száma, de még így is a kommunális hulladék jelentős részét teszik ki azok a műanyagok, amelyeket szelektálni lehetne. A palackokat lehetőség szerint kiöblítve és összetaposva kell a szelektív kukákba helyezni, mivel meglehetősen gazdaságtalan a „levegő szállítása”.
Megszólaló: Tőke Gyula – köztisztasági csoportvezető

Tókerülő futás
A Gondoskodás 2000 Ápolási Szolgálat 2016-ban tizenegyedik alkalommal rendez ünnepséget Százhalombattán a Hospice Világnap alkalmából. Idén jótékonysági tókerülő futásra várnak mindenkit, és zenés műsorral is készülnek.
Megszólaló: Schaffer Judit – a Gondoskodás 2000 Ápolási Szolgálat vezetője

Látogatottsági vizsgálat
Diák és nyugdíjas önkéntesek jelentkezését várja a Hamvas Béla Városi Könyvtár a látogatottsági vizsgálat elkészítéséhez. A minden évben megszervezett felmérésből a könyvtár vezetősége megtudhatja,  látogatóik átlag életkorát és olvasási szokásaikra is fény derülhet, persze szigorúan anonim jelleggel.
Megszólaló: Bajnok Tamara - igazgató helyettes