Híradó

Adás időpontja: 
2016. április 22, péntek, 19:00
Leírás: 

Emlékkép – Poroszlai Ildikóra emlékeztek ma délelőtt egykori kollégái, barátai, családtagjai és az önkormányzat

Segítség – Tartós élelmiszer felajánlásokat vár a Városi Családsegítő Alapítvány
Jó fogáshoz – 12 mázsa pontyot telepített a Bara patakba a helyi Horgász Egyesület
Tegyünk érte - Érden vidám gyerekekkel és szórakoztató programokkal hívták fel a figyelmet a környezettudatosságra a Föld napján

Emléktábla koszorúzás
A hagyományokhoz híven idén is megkoszorúzták Poroszlai Ildikó, egykori múzeumigazgató emléktábláját. Az ünnepséget követően mindenki buszra szállt, hogy megkóstolják a helyi nyugdíjas klubok által készített őskori ételeket a Régészeti Parkban.
Megszólaló: T. Németh Gabriella – régész, Klimsa Arthur – önkormányzati képviselő

Pallagi Róbert
Ma délután 3 órakor kísérték utolsó útjára Pallagi Róbertet, az SZTC volt edzőjét, az egyesület korábbi vezetőjét. Pallagi Róbert aktív játékos karrierjét követően a '60-as évektől az Oroszlányi bányász, a Gyöngyös, a Szarvas és a Debreceni MTE labdarúgó csapatánál dolgozott edzőként és sportvezetőként. Legnagyobb sikerét az Ózdi Kohász csapatával érte el a '80-as évek elején. Pályafutása utolsó állomásaként 1982-ben Százhalombattán telepedett le, és hosszú évekig edzőként dolgozott, később pedig – nyugdíjba vonulásáig - az SZFC ügyvezetője volt. Pallagi Róbert 80 éves korában hunyt el.

Családsegítő Alapítvány
Közel 200 olyan család él Százhalombattán, akinek a mindennapi betevő falat megvásárlása, előállítása is komoly nehézséget jelent. A VCSGK Családsegítő Alapítványa ezért új szolgáltatást indít, amelynek keretében tartós élelmiszerekkel segítenének a rászorulókon. A felajánlásokat folyamatosan várják.
Megszólaló: Kámán Zsuzsanna

Föld napja
Hatodik alkalommal rendezték meg a Föld napja, Szelektív Hulladékgyűjtési Road Showt, amelyen a környezettudatosságra hívták fel a figyelmet. Szerethető kabalafigurákkal, vidám játékokkal és ajándékokkal várták az óvodás és iskolás gyerekeket és a családokat ma délelőtt Érd főterén.
Megszólaló: Bada Zoltán - főszervező, Kis Korinna - Érd szépségkirálynője

Haltelepítés
Idén először telepített pontyot a Bara patakba a Dubics Tamás Horgász Egyesület. A pecások által már jól ismert három helyen eresztették a háromnyaras halakat a vízbe. Horgászni szombat reggel 6 órától lehet.
Megszólaló: Kling Ferenc – a Dubics Tamás Horgász Egyesület elnöke

Kőrösi ünnep
Idén ünnepli 25. Születésnapját a százhalombattai Kőrösi iskola. Az intézmény a jubileum alkalmából különleges programokkal készült a Kőrösi hétre, amelynek ma délután tartották záróünnepségét.
Megszólaló: Tamás Emília - intézményvezető