Híradó

Adás időpontja: 
2016. február 09, kedd, 19:00
Leírás: 

Gazdálkodj okosan - Közmeghallgatást tartott az önkormányzat a költségvetésről

Emelt szinten - A vasúti pálya, a felső-vezetékek, az állomások, az átjárók, a hidak és a vasúthoz vezető utak egy része is megújul Százhalombatta és Kelenföld között
Impositio cinerum – Hamvazószerdával kezdődik a Húsvét előtti 40 napos nagyböjt
Fővitorla – A tervezett időben készül el Légrádi Márk „földkerülő” vitorláshajója

Közmeghallgatás
Mennyi pénzből gazdálkodhat idén Százhalombatta? Mekkora iparűzési adóbevétellel számolhat városunk 2016-ban? És mennyit költhetünk a kötelező és az önként vállalt feladatokra? Ezek a témák is napirendre kerültek az önkormányzat közmeghallgatásán, amelyet – szokás szerint – a költségvetési rendelet megalkotása előtt hirdetett meg a városvezetés. A fórumot a Halom Televízió élőben közvetítette este hét óráig és szombaton délelőtt felvételről ismét műsorunkra tűzzük.
Megszólaló: Vezér Mihály Ph.D. - polgármester, Asztalos Dezső, Balla Károly, Pimperné Talló Éva – a Polgármesteri Hivatal Közgazdasági Irodájának vezetője

Vasúti beruházás
Még idén elkezdődhet a Százhalombatta Kelenföld közötti vasútvonal átépítése és felújítása. A magyar kormány korábban sikeresen pályázott az Európai Uniónál a projekt támogatására, így a vasútvonal felújítási költségeinek 85 százalékát Brüsszel finanszírozza az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz program keretében.
Megszólaló: Loppert Dániel - a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt. kommunikációs osztályvezetője

40 napos nagyböjt
Ma van a farsangi időszak utolsó napja. A keresztény emberek ezen a napon esznek utoljára húst a nagyböjt előtt, Jézus 40 napos sivatagi böjtjének emlékére. A Nagyböjt első napja a Hamvazószerda, amely mindig február 4. és március 10. közé esik, negyven nappal Húsvét előtt.
Megszólaló: Illéssy Mátyás – római katolikus plébános

Földkerülés
Tavaszra elkészül Légrádi Márk vitorláshajója, így a százhalombattai fiatalember a tervek szerint nekivághat a három és fél évre tervezett földkerülésnek. A hajót egyedül építi Tökölön, de a projekt jelentős szponzori támogatással zajlik.
Megszólaló: Légrádi Márk

Felhívás
A kutyasétáltatás szabályaira hívja fel a figyelmet városunk önkormányzata. Az elmúlt időszakban ugyanis több lakossági bejelentés is érkezett, arról, hogy nagytestű kutyákat póráz és nyakörv nélkül futtatnak gazdáik a Csónakázó tónál.
Megszólaló: Róthweil Róbert – polgármesteri referens

Heti Sport – ajánló
Mai Heti Sport című műsorunkban beszámolunk az NBI/B-s battai férfi kézilabdacsapat szenzációs szigetszentmiklósi győzelméről, ellátogatunk egy amatőr világbajnok testépítő interaktív edzésére és megmutatjuk nézőinknek a városunkban negyedik alkalommal megrendezett légfegyveres OB legérdekesebb pillanatait.
a Híradó után