Híradó

Adás időpontja: 
2015. október 13, kedd, 19:00
Leírás: 

Látni és látszani - Ingyenes szemvizsgálatra és gépjármű átvizsgálásra várják a sofőröket a Rendőrség kampányának köszönhetően

Porban a pimaszság – Támadnak a poratkák, amelyek az allergia kialakulásában is közrejátszhatnak
Mesterségem címere – Többféle szakmával is megismerkedhettek a diákok a BKK
rendezvénysorozata segítségével
Fővitorlás – Első helyet és Vándorkupát is nyert a Rádióirányítású Hajómodellek Országos Bajnokságán Forrai Csaba

Látni és látszani
Immár negyedik alkalommal szervezik meg a „Látni és Látszani” elnevezésű kampányt, amelynek keretében térítésmentes gépjármű átvizsgálásra, és ingyenes látásellenőrzésre kerülhet sor, majd egy hónapig tartó intenzív rendőri ellenőrzés kezdődik. Az akció célja, hogy minél kevesebb baleset történjen a megváltozott közlekedési viszonyok miatt. Százhalombattán egy szervizhez, és egy érdi optikushoz fordulhatnak az érdeklődők a hónap végéig.
Megszólaló: Kürti István – az Érdi Rendőrkapitányság osztályvezetője

Hospice világnap
Zenés sportrendezvényt tartanak idén a Hospice és Palliatív Ellátás Világnapja alkalmából Százhalombattán. A programra október 16-án 16 órától a Csónakázó tónál kerül sor, esős idő esetén pedig a Gátőrházba várják az érdeklődőket.
Megszólaló: Schaffer Judit – a Magyar Hospice-Palliatív Egyesület elnöke

Allergológia
Most, hogy lényegesen kevesebb pollen található a levegőben, otthonunkban leselkedik ránk hasonló veszély. A poratka apró, szabad szemmel nem látható élőlény és a lakás minden pontján előfordulhat. Közrejátszik az asztma és allergia kialakulásában, így nem árt ha atkamentesítjük a lakást.
Megszólaló: Dr. Radeczky Éva – allergológus szakorvos

Hivatások nyomában
Egész hetes programsorozattal kívánja beszoktatni az intézménybe a felsős és a középiskolás tanulókat a BKK. A fiatalok játékos természettudományi előadáson, rendhagyó irodalomórán és Rubik kocka bajnokságon is részt vehetnek, a workshoppal egybekötött nyitónapon pedig különböző szakmákkal ismerkedhettek meg.
Megszólaló: Kiss Cecília – a BKK igazgatóhelyettese, Dr. Koday Zsuzsanna - pszichológus

Országos Bajnokság
Első helyezést ért el Forrai Csaba a III. Rádióirányítású Vitorlás Hajómodellek RG65 hajóosztályának Országos Bajnokságán. A battai versenyző rendszeresen indult ezeken a megmérettetéseken, idén a Vándorkupát is bezsebelte.
Megszólaló: Forrai Csaba – versenyző

Ajánló – Heti Sport
A kedd esti menü: sport, hiszen a hét második napján menetrend szerint érkezik a Heti Sport, amelyben a legfontosabb városi sportesemények történéseit foglaljuk össze, legyen szó akár verseny-, akár tömegsportról. Íme egy kis ízelítő, az egyik mai témából.
a Híradó után