Hamarosan indul az önkormányzati képzés

Lejárt az önkormányzati, közéleti szerepvállalásra felkészítő képzés jelentkezési határideje. A rendelkezésre álló egy hónap alatt harmincnyolc 20-35 év közötti fiatal regisztrált a megadott e-mail címre.

 

Az eredeti elképzelés szerint a képzést 15 fiatal kezdhette volna meg, Vezér Mihály polgármester úgy döntött, hogy minden érdeklődőnek esélyt ad a folytatásra. A képzés elvégzését követően a diákok egy része bekerülhet a közéletbe, mások az önkormányzat különböző területein helyezkedhetnek el. Bár előképzettség tekintetében nagy a szórás, hosszú távon ez a sokszínűség viszi előre a közéletet és a hivatali munkát. Minden fiatal jó munkaerő lehet, ha megfelelő támogatást és képzést biztosítanak számára.

 

A tervek szerint az első közös találkozóra három héten belül sor kerül. A kezdeti időszak célja a gazdasági helyzet változásainak áttekintése egészen a ’80-as évektől. A polgármester háromhetente tervezi a személyes oktatásokat, amelyeken felül otthoni feldolgozásra is kapnak könyvajánlót az érdeklődő hallgatók, amelyek tartalmát a következő találkozó alkalmával közösen beszélik meg.

 

Az önkormányzati munka a közigazgatási ismereteknél jóval többet követel. Szükséges a szociális együttélés képessége, a stabilitás megteremtése, a folyamatos jövőépítés és a 18-20 évre előre vetített profitkilátás tervezése. A széles körű képzés érdekében Vezér Mihály komoly előadók meghívását tervezi egyetemekről, illetve saját területén sikeres vállalkozók személyében. Minden órán kiemelten fontos lesz az interaktivitás, hiszen a kétoldalú kommunikáció sokkal könnyebbé, érthetőbbé teszi egy-egy tananyag feldolgozását.

 

A képzés célja, hogy olyan fiatalok kerüljenek a város működésébe, akik ismerik Százhalombattát, a helyi önkormányzat működését, és megfelelő gazdasági, jogi, kommunikációs elméleti és gyakorlati ismeretekkel rendelkeznek.