Gesztenyés útfelújítás

Tisztelt Városlakók!

 

Felújítjuk a Gesztenyés utat

 

Tavasszal elkezdődtek az idei évre tervezett út- és járdafelújítási, valamint a közterületi parkolók rekonstrukciójának kivitelezési munkái.

 

A fejlesztés egyik üteme a Gesztenyés út teljes felújítása, amely 2019. április 23-án kezdődik, és két szakaszban valósul meg.

 

Azelső ütembena Gesztenyés út Csokonai – Vörösmarty út közötti szakaszának útburkolatát újítják fel, valamint az út két oldalán a teljes járdaszakasz megújul. A kivitelezési munkákatvárhatóan 2019. július 4-én fejezik be, mely időszak alatt a Gesztenyés utat teljes szélességében lezárják a forgalom elől! 

 

A felújítás ideje alatt a Volánbusz járatai – a 708-as, a 710-es, a 712-es és a 715-ös – terelt útvonalon közlekednek, és az alábbi megállóhelyek ideiglenesen áthelyezésre kerülnek:

 

Megálló neve

Irány

Ideiglenes megállóhely

Halgazdaság

Dunafüred

Az Erőmű utcába, a körforgalom elé helyezik át.

Halgazdaság

DE-Zrt. Főkapu

A Pannónia utcába helyezik át.

Csokonai utca

Dunafüred

A Pannónia utcába helyezik át.

A 2019. július 4-én kezdődő második ütembena Gesztenyés útnak a Csokonai – Madách utca közötti szakaszánújítják fel az útburkolatot, valamint szintén sor kerül az út két oldalán a teljes járdaszakasz, valamint az Egészségügyi Központ és a „Matrica” Múzeum előtti parkolók rekonstrukciójára. A második ütem előreláthatóan 2019. szeptember 14-ig tart majd.

 

A július 4-én kezdődő kivitelezés alatt a buszjáratok módosított útvonaláról a Volánbusz később ad részletes tájékoztatást.

 

A beruházás 100% önkormányzati finanszírozásból valósul meg.