Forgalomcsillapító küszöbötépítenek a biztonságosabb közlekedésért

A Pannónia utcai lakótelepensok gépkocsivezető nem veszi figyelembe, hogy aterületlakó-pihenő övezet, sajnálatosan sok esetben nem tartják be a megengedett 20 km/h-s sebességhatárt. Mivel az adott útszakaszon a felújítási munkák miatt megnövekedett a forgalom, ezérta Pannónia utca – Ady Endre utca és a Radnóti Miklós utca közötti szakaszának– zöldfelületi területen található játszótérre az úttesten való áthaladás kifejezetten balesetveszélyes a gyermekek számára.

Százhalombatta Város Önkormányzata már korábban döntött szintbeli kiemelésű forgalomcsillapító küszöbépítéséről, amelynek megvalósítása 2018. június 18-án, hétfőn veszi kezdetét és június 23-án, szombaton fejeződik be.

A kivitelezést sürgette az a tény is, hogy a Dunafüredi út felújítása miatt ezen az útszakaszonjelentősenmegnőtt a forgalom. A forgalomcsillapító megépítése után a Pannónia utcán haladók alacsonyabb sebességgel érkeznek majd a játszótérhez vezető járdához, így az érintett területen lakók mellett a gyermekek is nagyobb biztonsággal közlekedhetnek. A közelgő nyári szünidőmiatt – mivel egyre több gyermek használja a játszóteret –az útszakasz forgalomlassításakiemelt jelentőséggel bír.

A kivitelezés időszaka alatta Pannónia utcában félpályás útlezárásra kerül sor. Gépjárművel a munkaterületet az Ady Endre utca-Radnóti Miklós utca irányába lehet kikerülni.

Az esetleges kellemetlenségek miattSzázhalombatta Város Önkormányzata kéri a lakosság és a közúti közlekedésben résztvevők türelmétés megértését.