Ezüst Évek

Adás időpontja: 
2014. október 14, kedd, 19:45
Leírás: 

Az Idősek Napja alkalmából Dr. Vezér Mihály polgármester otthonukban köszöntötte a város legidősebb polgárait

OMNYE
A dunafüredi közösségi házban szeptember utolsó napján egy lelkes csapat őszi lakásdíszeket, kitűzőket kiegészítőket készített. Ezen a találkozón gyűjtötték össze az OMNYE klubtagjai által a nyugdíjasok hetének kiállítására ajánlott darabokat, amelyeket azóta már, meg is tekinthetnek a Barátság Kulturális Központban.

AV 2
Az egykori DKV történetének legtragikusabb balesete 46-évvel ezelőtt, az AV-2 üzemben történt. 1968 október 16-án 8 ember veszítette életét az üzemindítás közben történt robbanás következtében.
A tragédia előzményeiről, és következményeiről Katona János az üzem első vezetője beszél.

Az  első Magyar Iskola Százhalombattán
Százhalombatta első magyar nyelvű iskolája az Óvárosban a Gyorma utca és a Szent László utca sarkán álló épületben volt. A közelmúltban a Magyar Iskola épületének falán emléktáblát avattak. A rendezvényen részt vettek óvárosi lakók, valamint  Dr. Vezér Mihály, Sinka László, Szél Pál, és Jankovits Márta a Faluvédő Egylet elnöke is, akit a múlt emlékeinek ápolásáról is kérdeztem.

Százhalombatta legidősebb polgárai
Az Idősek Napját sok-sok esztendeje rendkívül nagyvonalúan és bensőséges hangulatban ünneplik városunkban.  Dr. Vezér Mihály polgármester a hagyományok szerint otthonukban köszönti a város legidősebb polgárait. A szokásoknak megfelelően stábunk is elkísérte a polgármestert.

Idősek napja
Több száz nyugdíjas készült az idősek napi nagyrendezvényre, ahol finom ebéddel, étellel, itallal és hangulatos  műsorral várták az érintetteket. A VSZK már 11-órakor megnyitotta kapuit, hogy az idősebb korosztály képviselői kényelmesen elfoglalhassák helyüket a rendezvényen, ahol meglepetésvendégként Hegedűs Csaba olimpiai bajnok is köszöntötte őket.