Ezüst Évek

Adás időpontja: 
2023. október 17, kedd, 19:45
Leírás: 

Október elseje az idősek világnapja. A nap apropóján idén is ajándékcsomaggal lepte meg a 65 évnél idősebb városlakókat, és egy jó hangulatú ebédre is meghívták őket

Idősek világnapja
Október elseje az idősek világnapja. Az ENSZ közgyűlése 1991-ben döntött úgy, hogy az idősek iránti tisztelet erősítése, és problémáik feltárása okán jelentőssé teszi ezt a napot. Százhalombatta Önkormányzata nagy figyelmet fordít, és megbecsüli az idősebb generációkat. A nap apropóján idén is ajándékcsomaggal lepte meg a 65 évnél idősebb városlakókat, és egy jó hangulatú ebédre is meghívták őket.
Megszólaló: Vezér Mihály Ph.D. - polgármester
Török Sándor – alpolgármester
Nagy Balázs – alpolgármester
Kovács Lajos – önkormányzati képviselő
Lukács Bernadett – önkormányzati képviselő
Sinka László – önkormányzati képviselő
Szigetvári József – a BKK igazgatója
Horváthné Deák Anna – a Városi Nyugdíjas Klub vezetője
Molnár Károlyné – a Harmónia Nyugdíjasklub vezetője
Bilics János – az Őszidő Nyugdíjas Klub vezetője

Idősköszöntés
Az Idősek Gondozóházának lakói október 6-án kapták meg az önkormányzat ajándékcsomagjait, amelyet az Idősek Világnapja alkalmából állítottak össze. A csomagokat Vezér Mihály polgármester és Török Sándor alpolgármester adta át a szépkorúaknak. Az ünnepség keretében felköszöntötték a 90. születésnapját ünneplő Komoróczky Jánosnét is.
Megszólaló: Till Erika – intézményvezető, VCSGK
Vezér Mihály Ph.D. – polgármester
Komoróczky Jánosné

OMNYE
Az OMNYE legutóbbi klubnapján a FER Tűzoltóságot látták vendégül. Előadást hallgattak meg a létesítményi tűzoltóság felkészültségéről, feladatairól. A rendezvény érdekességét fokozta, hogy az Óvárosi Közösségi Ház melletti térre leparkolt a FER legújabb tűzoltó autója, amiről részletesen meséltek az érdeklődőknek.
Megszólaló: Gombor István – az OMNYE tagja
Czenki Botond – a FER tűzoltóság ügyvezetője
Takács Zoltán - DF tűzoltóparancsnok

Múzeumért díj
Lassan véget ér a látogatási szezon a Régészeti Parkban, hiszen október végén bezárják az intézményt. Az utolsó szezonzáró családi napon egy újonnan alapított díjat, a „Múzeumért” díjat vehette át Molnár Károlyné, a Harmónia Nyugdíjas Klub nevében a Matrica Múzeum vezetésétől. A klubtagok méltán kapták a díjat, ugyanis rendszeresen segítik a múzeum és park környezetének rendbetételét.
Megszólaló: Tóth Zsuzsanna – múzeumpedagógus
T. Németh Gabriella – igazgató
Molnár Károlyné – a Harmónia Nyugdíjas Klub vezetője

Csipkeverők
Pacsai Gézáné Marika Zalaegerszegről érkezett a Gombolyag Klub 4 napos továbbképzésére. A csipkekészítés reneszánszát éli. Divattervezők is előszeretettel használják a különleges kézügyességet igénylő „remekműveket”, bár egyre kevesebben vannak, akik „elbírnak a verőkékkel”.