Ezüst Évek

Adás időpontja: 
2023. május 30, kedd, 19:45
Leírás: 

Olaszországi körútjuk előtt klubnapot tartott az OMNYE tagsága. A klubnap szervezője Mérges István volt, aki egykori DuFi-s jóbarátját Bakos Ivánt kérte fel egy előadásra

FER nap
Május 13-án rendezték meg a FER Tűzoltóság hagyományos családi napját. A rendezvényre meghívták az alapító parancsnokot, Gombor Istvánt is, aki 1995 és 2006 között vezette a MOL létesítményi tűzoltóságát. Régi munkájáról és nyugdíjas hétköznapjairól beszélgettünk vele.
Megszólaló: Gombor István – alapító parancsnok, FER Tűzoltóság

OMNYE
Olaszországi körútjuk előtt klubnapot tartott az OMNYE tagsága. A klubnap szervezője Mérges István volt, aki egykori DuFi-s jóbarátját Bakos Ivánt kérte fel egy előadásra.  A szakmai nosztalgiázás mellett megbeszélték a toszkánai körútjukat is.
Megszólaló: Mérges István

Tengízi olajmezők
Bakos Iván Tengízben töltött kétszer másfél évet, hogy egy olajipari beruházás kivitelezésében, fejlesztésében részt vegyen. Az OMNYE szakmai közönségének a beruházás jelentőségéről, részleteiről beszélt, de elmesélte azt is hogyan éltek a sivatagban kialakított 5400 fős Magyar Újvárosban.
Megszólaló: Bakos Iván

Pedagógusnap
Azt mondják, hogy aki a pedagógus pályát választja egész életre szóló hivatás mellett köteleződik el. A gyerekek szeretete, a tanítás öröme nagyon sokmindenért kárpótol, de napjainkban már nagyon kevesen választják ezt a pályát. 1951 óta minden év júniusának első vasárnapján köszöntjük a pedagógusokat. Országosan, településenként elismerésekkel, a diákok pedig virágokkal, kedvességekkel ünneplik tanítóikat, tanáraikat.
Megszólaló: Sárközi Márta – az Érdi tankerület nyugalmazott vezetője