Ezüst Évek

Adás időpontja: 
2023. április 04, kedd, 19:45
Leírás: 

Az OMNYE klubnapján legutóbb egy csodálatos kert történetéről, növényeiről mesélt tulajdonosa a jelenlévőknek. Buda Dénes aprólékos precizitással ápolja, gondozza növényeit

Születésnapra
1970. április elseje, Százhalombatta életében kiemelkedő dátum, hiszen akkor kapott április 4-éhez kapcsolódóan, városi rangot a község. Ez a státusz változás is elősegítette, hogy fölgyorsuljon a település fejlődése, aminek új lendületet adott az önkormányzat megalakulása. A születésnap apropóján Szekeres József korábbi tanácselnökkel beszélgettünk.
Megszólaló: Szekeres József – nyugalmazott tanácselnök

Tavaszi fáradtság
Tavasz elején sokan éreznek külső tényezőkkel nem magyarázható fáradtságot. A jelenség hátterében fizikai és lélektani okok is állhatnak. A tavaszi fáradtság tüneteiről és ellenszeréről egy háziorvost és egy pszichológust is kérdeztünk. 
Megszólaló: Dr. Tóth Béla – háziorvos, Bogdán Bence – pszichológus

Kertem csodái
Az OMNYE klubnapján legutóbb egy csodálatos kert történetéről, növényeiről mesélt tulajdonosa a jelenlévőknek. Buda Dénes aprólékos precizitással ápolja, gondozza növényeit. A kertészkedés mára már szakszerűen művelt hobbija lett, ezért tapasztalatairól is szívesen mesélt klubtársainak.
Megszólaló: Buda Dénes

Tükör a Képzőművészetben
Különös képzőművészeti kalandozásra invitálta hallgatóságát Tolvaj Gábor. Tükör a képzőművészetben címmel olyan képekről és alkotókról beszélt, akiknek alkotásain megjelent a tükör, sejtelmes vagy direkt módon.
Megszólaló: Tolvaj Gábor