Ezüst Évek

Adás időpontja: 
2023. január 24, kedd, 19:45
Leírás: 

Már több mint egy éve vehetnek részt, a Sérültekért Alapítvány támogatottjai Almási Kriszta művészetterápián. Egy-egy foglalkozáson közösen, vagy kisebb csoportokban dolgoznak

Nyugdíjas évek
Kellemes napsütéses idő volt január 11-én, amikor a Városi Krónika Hét témáját forgattuk – a babonáról kérdezősködtünk. Már sokadik alkalommal találkozunk össze az utcán Salamon Irénkével, aki szívesen sétálgat Százhalombattán kutyusával, barátaival. Most hogy összefutottunk, csak annyit akart mondani, hogy ő mennyire szeret Százhalombattán, nyugdíjasként élni. Azért a babonáról is faggattuk.
Megszólaló: Salamon Irén

Művészet terápia
Már több mint egy éve vehetnek részt, a Sérültekért Alapítvány támogatottjai Almási Kriszta vezetésével művészetterápián. Egy-egy foglalkozáson közösen, vagy kisebb csoportokban dolgoznak. A zenehallgatás, a tánc, a képzőművészet vagy az irodalom fontos, és hasznos eszköz lehet az érzések, a gondolatok kivetítéséhez, feldolgozásához.
Megszólaló: Almási Kriszta, Czeczon Zsuzsa – intézményvezető

Gyógyító növények – fenyőfélék
A fenyőfa kellemes, szép emlékeket idéző illata a Karácsony fontos része.  Gyógyító növények sorozatunkban ma erről a növényről fogunk beszélni, két olyan fenyőfajtáról, amelyeket szívesen viszünk decemberben a lakásunkba. De vajon tudják-e hogy miért olyan intenzív a fenyőillat, miért jó egy fenyvesben sétálni. Esetleg mire használják a fenyő tűlevelét? Gyógyító növények sorozatunk
következik.
Megszólaló: Baki Szilvia - kertészmérnök

Kiállítás
Hangyássy Zsuzsa fontos alkotója a Poly-Art Alapítány képzőművészeinek. Ráadásul rendkívül szorgalmas, ambiciózus, mindig van kedve festeni. Leginkább a tájképeket kedveli, de a kísérletezés sem áll tőle távol. Legkedvesebb képeiből összeállított önálló kiállításán beszélgettünk vele, és a Poly-Art alapítvány kuratóriumának elnökével, Somfai Istvánnal.
Megszólaló: Hangyássy Zsuzsanna festőművész, Somfai István – a Poly-Art Alapítvány kuratóriumának elnöke