Ezüst Évek

Adás időpontja: 
2023. január 10, kedd, 19:45
Leírás: 

Pásztor Erzsi, Kossuth- Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas, érdemes művész, gyakorlatilag 4-5 évesen kezdte pályáját. A 86 éves színésznő életéről mesélt

Szerb Karácsony
A Százhalombattán élő szerb közösség a Julianus naptár szerint, 13 nappal később ünnepli a Karácsonyt. Sok családban a vegyes házasságok révén, akár két Karácsonyt is tartanak, december 24-én és január 6-án is készülnek a szent estére, ami persze sok vonatkozásban különbözik egymástól.
Megszólaló: Kővári László

Pásztor óra
Pásztor Erzsi, Kossuth- Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas, érdemes művész, gyakorlatilag 4-5 évesen kezdte pályáját, hiszen egy különös színpadi megnyilvánulása után biztosan tudta, hogy ő színpadra termett. Nehéz élete volt, de a színészi pályáról sohasem tért le. A 86 éves színésznő most életéről mesél.
Megszólaló: Pásztor Erzsi

Bandy Art - OMNYE
Különös, kalandos témát választott legutóbbi klubnapjára az OMNYE. László Bandy grafikus a Látás Iskolája és a SZIKE alapítója nemcsak tanít, hanem előadásokat is tart. Az olajipari műszaki nyugdíjasoknál a groteszk témát folytatva az erotikáról beszélt, természetesen képzőművészeti alkotásokon keresztül, egészen az őskortól, napjainkig.
Megszólal: László Bandy – képzőművész