Ezüst Évek

Adás időpontja: 
2022. április 05, kedd, 19:45
Leírás: 

Évezredek óta különös kapcsolat van az ember és a kutya között. Tazi egy aprócska izgő-mozgó szőrgombóc, aki nem mellesleg szakképzett segítő

OMNYE
Az 1970-80-as évek különösen izgalmas időszak volt a Dunai Finomító életében. Az OMNYE legutóbbi klubnapján is nosztalgiáztak, hiszen van miről beszélni. „A munkám, amire szívesen emlékszem” beszélgetéssorozat keretén belül a Katalitikus paraffinmentesítés technológiájának történetéről volt szó. Az előadást az akkori szakmai irányítók Balai Mária, Dr. Szalmásné, Dr. Pécsvári Gabriella és Dr. Fehér Pál tartották.
Megszólaló: Tolvaj Gábor – OMNYE tagja, szervező Dr. Fehér Pál – vegyészmérnök

Régészeti Park
Pénteken megnyitotta kapuját a Százhalombattai Régészeti Park. Előzetesen a Harmónia Nyugdíjas Klub tagjai segítettek a téliesített park növényzetét rendbe tenni.
Megszólaló: T. Németh Gabriella – a Matrica Múzeum és Régészeti Park igazgatója, Molnár Károlyné – a Harmónia Nyugdíjas Klub vezetője

Bakancsra Batta
A héten tartják az Óváros nevezetességeihez kötődő kb. 11 kilométeres túrát, amit Kovács István gyakorló túrázó talált ki. Nem a „bakancskoptatás” a lényeg, hanem az, hogy az állomásokon sok információhoz juthatnak a túrázók Batta történetével kapcsolatban.
Megszólaló: Schäffer Judit - gyógytornász

Segítő kutyus
Évezredek óta különös kapcsolat van az ember és a kutya között. Hűséges társ és segítő. Sokszor tényleg többet tesznek a gazdikért, mint azt gondolnánk. Tazi egy aprócska izgő-mozgó szőrgombóc, aki nem mellesleg szakképzett segítő. Segít, hogy elfelejtsék a fájdalmat azok is, akik kénytelenek együttélni a megterhelésekkel.
Megszólaló: Schäffer Judit - gyógytornás