Ezüst Évek

Adás időpontja: 
2022. február 22, kedd, 19:45
Leírás: 

Műsorunkban az OMNYE legutóbbi találkozójáról beszélgetünk, amelyet az Óvárosi Közösségi Házban tartottak

OMNYE KLUBNAP
Nemcsak a klubnapokon találkoznak az OMNYE tagjai, hiszen számos egyéb programot is szerveznek maguknak, például rendszeresen sportolnak együtt. Most nem a sportról beszélünk, hanem legutóbbi találkozójukról, amelyet az Óvárosi Közösségi Házban tartottak.
Megszólaló: Macsali Károly – az OMNYE elnökségi tagja

VGMK
A nyolcvanas években élték fénykorukat a bt-k, kft. elődei a VGMK-k vagyis a Vállalti Gazdasági Munkaközösségek. A Dunai Finomító egykori munkatársa Németh Ernő az OMNYE tagja egykori VGMK vezető beszélt az akkori feladatokról a szerveződésekről.
Megszólaló: Németh Ernő – az OMNYE elnökségi tagja

NÖVÉNY – TÁRKONY
A háztartásokban is könnyen fellelhető növények egyike a tárkony. Világszerte kedvelt fűszer, számos nép receptjeiben gyakran előforduló, jellegzetes ízű növény, érdemes fogyasztani hiszen mikrotápanyagokban meglepően gazdag fűszernövény, találhatunk benne vasat, káliumot, kalciumot, magnéziumot, mangánt és A- vitamint is.
Megszólaló: Baki Szilvia - kertészmérnök

Múzeum - Poncolás
A Százhalombattán élők közül sokan ismerhetik a poncolást, a többieknek pedig megsúgjuk, hogy ez egyfajta fém díszítő eljárás. T. Németh Gabriella régésszel, a Matrica Múzeum vezetőjével most erről az ősi technikáról beszélgetünk.
Megszólaló: T. Németh Gabriella - régész