Ezüst Évek

Adás időpontja: 
2014. március 18, kedd, 19:45
Leírás: 

OMNYE disznóvágás
Már több éves hagyomány az olajipari műszaki nyugdíjasoknál, hogy tél végén disznót vágnak, és közösen dolgozzák fel. Mindenki megkapja a maga feladatát, van aki darabol, van aki ízesít vagy kevergeti a hurkába vagy a kolbászba valót. És nyilván, mint mindig, itt is fontos szerepet kapnak, akik a jó hangulatról gondoskodnak.

Nőnapi köszöntő
Március 8-án, a Nemzetközi Nőnapon a Városi Nyugdíjas Klub összejövetelén minden kedves hölgyet virággal köszöntöttek a klub férfi tagjai. Volt sok szép virág, foszlós kalács, gőzölgő tea, és kellemes beszélgetés.

Borverseny
A Zenalkó Etel Közösségi Ház adott otthont a közelmúltban megrendezett Regionális Borversenynek. Jelentkezők szép számmal érkeztek a szomszédos településekről, de százhalombattai borászok is megmérettettek a versenyen. A savanyú ízű borok ideje lejárt, egyre több, és jobb borral érkeznek a versenyzők, tudtuk meg a zsűri elnökétől és a battaiak is egyre eredményesebbek.

Mozgáskorlátozottak: Közlekedés képességi vizsgálat
Örvendetes hír hogy nincs változás, mégis még mindig kevesen ismerik a közlekedés képesség vizsgálat menetét, pedig mint az autók beszerzésénél, mind a lakások átalakításánál súlyos tízezreket, százezreket spórolhat vagy veszíthet a jelentkező.

TE-A közösségben
A közelmúltban TE-A közösségben, címmel rendeztek kórustalálkozót a Barátság Kulturális Központban. A teadélutánon három művészeti csoport vett részt, amelyek tagjai többnyire a nyugdíjasok közül kerülnek ki. A rendezvényen fellépett a Liszt Ferenc Vegyeskar, a Városi Népdalkör, valamint a Battai Muslinca Dalárda is. Az est szólista vendége Miklós Dóra a Nádasdy Kálmán Művészeti Iskola növendéke volt.