Ezüst Évek

Adás időpontja: 
2021. augusztus 10, kedd, 19:45
Leírás: 

Másfél évnyi pandémiás szünet után ismét találkozott az OMNYE tagsága. A klubnap egyik előadója Szeifertné Tóth Erika volt, aki Grúziai útjáról mesélt klubtársainak

Egészségünkért Díj
A nyár első hónapjának végén június 30-án ünnepelték az egészségügyi dolgozók a Semmelweis napot. Az ünnepségen városi elismerésben részesült, - Egészségünkért Elismerő Oklevelet vehetett át - Dr. Keresztesy Erzsébet főorvos, háziorvos, lelkiismeretes, magas szakmai színvonalú, sok évtizedes munkássága elismeréseként. A díjat Vezér Mihály polgármester adta át a doktornőnek.
Megszólal: Dr. Berzéki Ferenc, Vezér Mihály PhD. - polgármester, Dr. Keresztesy Erzsébet – háziorvos

OMNYE klubnap
Másfél évnyi pandémiás szünet után ismét találkozott az OMNYE tagsága, a BKK Kamaratermében tartotta klubnapját. Egyelőre többen tartanak a koronavírus miatt a közösségi összejövetelektől, így a tagság mintegy fele vett részt az első zárt térben rendezett klubnapon.
Megszólal: Balai Mária

Grúziai élmény
Az OMNYE klubnapjának egyik előadója Szeifertné Tóth Erika volt, aki Grúziai útjáról mesélt klubtársainak. Erika a riportban vidáman nyilatkozta, hogy sok ismerősének mondta már amikor hobbijairól kérdezték – hogy neki 60 felett vált igazán érdekessé az élete. Nyugdíjazása után bakancsot húzott, különleges helyeken túrázik és rendszeresen fut is.
Megszólal: Szeifert Erika

Régészeti Park: Bronzkori öltözet
Önök szerint milyen alapanyagokat használtak ruházkodás céljából a bronzkori emberek? Erre a kérdésre T. Németh Gabitól a Matrica Múzeum igazgatójától kértünk választ, aki azt is elmondta, hogy ez a terület kicsit ingoványos, mert a szerves anyagok elbomlanak. Szerencsére vannak kedvezően szélsőséges körülmények, amikor ha foszlányaiban is, de találhatók leletek.
Megszólal: T. Németh Gabriella – régész, a Matrica Múzeum és régészeti Park igazgatója