Ezüst Évek

Adás időpontja: 
2020. augusztus 18, kedd, 19:45
Leírás: 

A koronavírus járvány korlátozásai utáni első összejövetelét a Sirály Csónakházban tartotta az OMNYE

Sebestyén Mihályné nyugdíjazása
40 év óvodai pályafutás után nyugállományba vonult Sebestyén Mihályné a Pitypangos Óvoda vezetője. Természetesen nem szakítana véglegesen az ovival és az ovisokkal, zenés tartásjavító tornáját szívesen folytatná tovább. Nyugdíjazásának első időszakában szeretné kipiheni a véghajrát, és minél több időt kíván családjával tölteni.
Megszólal: Sebestyén Mihályné – a Pitypangos Óvoda vezetője

NAV
Sokan vannak, akik – akár vállalkozóként, akár alkalmazottként – nyugdíjasként is dolgoznak. Nekik, vagy utánuk korábban társadalombiztosítást, illetve szociális hozzájárulási adót kellett fizetni. Július 1-je óta azonban ezeket a hozzájárulásokat már nem kéri az adóhatóság. A szabályozás részleteiről a NAV sajtóreferensét kérdeztük.
Megszólal: Dr. Paskujné Pifkó Mónika – a NAV sajtóreferense

OMNYE
A koronavírus járvány korlátozásai utáni első összejövetelét a Sirály Csónakházban tartotta az OMNYE. Jó hangulatú beszélgetések, és a „megszokott” agytorna mellett, most négy főzőstáb készített finom bogrács ételeket. A rendezvényre meghívást kapott Szekeres József egykori tanácselnök, aki a róla megjelent könyv apropóján beszélt a város építéséről, a 60-as, 70-es évekről.
Megszólal: Komáromi László – szervező, Buda Dénes, Kovács László, Kovács Lászlóné, Mérges István,Takács József, Szekeres József – Százhalombatta egykori tanácselnöke

Gyógyító növény: kömény
Az OMNYE szakácsai is biztosan használtak fűszerköményt a főzőcskéhez, hiszen ez  egyike azoknak a növényeknek, illetve fűszereknek, ami szinte minden háztartásban megtalálható. Sok olyan jótékony hatással is rendelkezik ez az apró magocska, ami miatt természetes gyógyszerként is használható..
Megszólal: Baki Szilvia - kertészmérnök

Hangyássy Zsuzsa
Hangyássy Zsuzsa, amikor csak teheti alkot. Olajfestékkel örökíti meg mindazt amit szépnek talál. Szereti a természetet, a különleges hangulatokat vászonra vinni. Fest egészen apró miniatűröket, de a nagyobb képektől sem riad vissza. Sok festménye van, szereti tovább ajándékozni őket, hogy mások is örömöt leljenek alkotásaiban.
Megszólal: Hangyássy Zsuzsa