Ezüst Évek

Adás időpontja: 
2020. június 23, kedd, 19:45
Leírás: 

A Harmónia Nyugdíjas Klub tagjai már kis csoportokban összejárnak és jókat kirándulnak a Batta Túra alkalmazással

Harmónia
A Harmónia Nyugdíjas Klub tagjai a koronavírus járvány ideje alatt főként az interneten keresztül tartották a kapcsolatot egymással. Ahogy lazultak a szabályok már kis csoportokban összejártak és jókat kirándultak a Batta Túra alkalmazással. A klub idén nem tart nyári szünetet, ha lehetőségük van minden hónapban elmennek valahová kirándulni.
Megszólal:Molnár Károlyné – Harmónia Nyugdíjas Klub vezetője

OMNYE könyv
Ránk szabott idő címmel a Hírtükörben megjelent Premier Plán portré riportokból készített összeállítást az OMNYE tagja Gyöngy Márton. A több év alatt megjelent 177 írásból kiválasztott 53-at, amelyek valamilyen módon kötődtek a finomítóhoz, vagy várostörténeti szempontból jelentősek. A könyvet Százhalombatta várossá nyilvánításának 50. évfordulója alkalmából készítették el. 
Megszólal: Gyöngy Márton, Sziva Miklós – az OMNYE elnöke

Gasztro
Az egészségtudatos életmód egyik alappillére a szűrővizsgálatokon való részvétel, ugyanis az időben felfedezett betegségek többsége gyógyítható. Ilyen a vastagbél, daganatos megbetegedése is. 2019-től Magyarország egész területén az 50-70 éves férfiak és nők ingyenes szűrővizsgálaton vehetnek részt, amely a háziorvosok szervezésében történik. A megbetegedés illetve a szűrővizsgálat részleteiről Farkas Gábor háziorvos, gasztroenterológus beszél.
Megszólal:Dr. Farkas Gábor – háziorvos, gasztroenterológus

Gyógyító növény: Szamárkóró
Mai gyógyító növényünkről már Dioszkoridész és Plinius is említést tett műveiben. Az őszbogáncs, szamárkóró vagy Boldogasszony tövise ugyanaz a növény, amit hivatalosabb nevén a máriatövisnek is neveznek. A máriatövist már a középkorban is sikerrel használták epe- és májpanaszok kezelésére. Étvágygerjesztő, hasfájást enyhítő, görcsoldó szerként használják. Májvédő hatása orvosilag is elismert és bizonyított, a gyilkos-galóca okozta mérgezésnél is növeli a túlélés esélyét.
Megszólal:Baki Szilvia

Városi nyugdíjas első nyílt klubnap a Csónakházban
A szabadban, a Klub Sirály csónakházban tartotta első összejövetelét a Városi Nyugdíjas Klub tagsága. Már mindenki nagyon várta, hogy végre találkozhassanak, hiszen nagyon hosszú ideig tartott az egészségügyi karantén az idősek számára. A találkozás feledtette az elmúlt nehéz időszakot, mindenki finom süteményekkel és itókákkal készült.
Megszólal: Horváthné Deák Anna Mária – a Városi nyugdíjasklub vezetője