Ezüst Évek

Adás időpontja: 
2020. május 26, kedd, 19:45
Leírás: 

A meridián torna klub tagjai már nagyon várták, hogy újra együtt mozogjanak. Az Óvárosban és a Csónakázó tónál a szabad téren, egymástól biztonságos távolságban elkezdtek tornázni

Dunafüredi „koronás” élet
Dunafüredet nevezhetjük lakóterületnek, zöldövezetnek, pihenőövezetnek, kirándulóhelynek, vagy egyszerűen Százhalombatta egyik településrészének. Szél Pállal Füred egyik önkormányzati képviselőjével, a polgárőrség helyi szervezetének vezetőjével az utóbbi hónapok eseményeit vettük górcső alá, amit alapvetően meghatározott a koronavírus járvány.
Megszólal: Szél Pál – képviselő

OMNYE
Az OMNYE tagjai is az interneten keresztül tartották a kapcsolatot egymással. Így szervezték és bonyolították le közgyűlésüket, így szavaztak, és fogadták el éves beszámolójukat. Megtervezték a következő időszakot, remélve hogy a július már nagyobb szabadságot engedélyez az idősebb generációnak is.
Megszólal: Sziva Miklós – az OMNYE elnöke

Meridián torna
A százhalombattai 3-1-2, más néven a meridián torna klub tagjai már nagyon várták, hogy vége legyen a karanténnak, és újra együtt mozogjanak. A kötelező „otthon maradás idején” online végezhették a gyakorlatokat, akár 3000-en is együtt tornázhattak a világháló segítéségével, de a személyes találkozások nagyon hiányoztak nekik. Ezért amint erre lehetőséget adott a korlátozó intézkedések oldása, az Óvárosban és a Csónakázó tónál a szabad téren, egymástól biztonságos távolságban elkezdtek tornázni.
Megszólal: Kovács Lajosné – klubvezető

Miserend
Az elmúlt hétvégétől újraindult az élet az egyházi közösségekben is. Még nem teljes a szabadságuk, de szerencsére már a református Istentiszteleteket, és a katolikus miséket is lehet látogatni. Természetesen itt is érvényesek az egészségügyi szociális távolságok betartásának szabályai, a maszk és a fertőtlenítő használata.
Megszólal:Illéssy Mátyás – római katolikus plébános, Sárosi Gábor – református lelkész