Ezüst Évek

Adás időpontja: 
2020. március 31, kedd, 19:45
Leírás: 

Április elsején ünnepli Százhalombatta, várossá nyilvánításának 50. évfordulóját. A mai nyugdíjasok közül is sokan alkotó közreműködői lehettek egy város születésének

Omnye – vírusnapok
Az OMNYE klubtagságának aktivitását, a találkozók szünetelése sem fogta vissza. Személyesen nem találkoznak ugyan, de az interneten keresztül különféle feladatok segítségével tartják a kapcsolatot, sőt vetélkedőt, több fordulós totót is játszanak.
Megszólaló: Sziva Miklós – az OMNYE elnöke

Batta 50 éves
Április elsején ünnepli Százhalombatta, várossá nyilvánításának 50. évfordulóját. A mai nyugdíjasok közül is sokan érkeztek akkortájt a településre, amikor az ipari beruházások utat nyitottak a fejlődésnek, így ők is alkotó közreműködői lehettek egy város születésének.

Filmajánló – Az orvosdoktor
Nehéz eldönteni, hogy mi a jobb: elolvasni egy könyvet és utána megnézni a belőle készült filmet, vagy előbb a film és utána a könyv. Most amikor sokaknak kell otthon tartózkodnia érdemes megnézni a Noah Gordon világsikerű könyvéből készült filmet, „Az orvosdoktort”. A fantasztikus remekmű, a XI. századba kalauzol bennünket, – de hiszen már ott is vagyunk, és napjaink realitásai milyen sötétek. A filmen és a könyvben egy fiatal angol orvosnövendék életét követhetjük nyomon.
Megszólal: József Rozsnyai Júlia - könyvtáros

Paróka történet
A hétköznapokat is megszépíthetik azok az apró tárgyak, amelyekkel körülvesszük magunkat. A divat pedig olyan különös világ, amely sokakat ejt rabul, de az bizonyos, hogy hatása alól csak kevesen szabadulhatnak. A ruházat mellett a frizura trendekhez kapcsolódóan is hatalmas iparág alakult ki, nők és férfiak milliói fizetnek hatalmas összegeket a szépségért. Egykor a parókák viselése hódított, ezért adásunk végén a paróka történetének eredünk nyomába.