Ezüst Évek

Adás időpontja: 
2020. március 17, kedd, 19:45
Leírás: 

Műsorunkban a Százhalom Egészségügyi Központ főigazgatóját kérdeztük a koronavírus-járvány miatt hozott kényszerű óvintézkedésekről 

Koronavírus
Tegnap óta csak korlátozott számban tartózkodhatnak betegek a Százhalom Egészségügyi Központban, a szakrendelések egy része pedig bizonytalan ideig szünetel. A kényszerű óvintézkedésre a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása miatt volt szükség. Az intézmény főigazgatóját ezek részleteiről kérdeztük, egyúttal praktikus tanácsokat is kértünk tőle a fertőződés megelőzése érdekében.
Megszólal: Dr. Berzéki Ferenc – a Százhalom Egészségügyi Központ főigazgatója

Városi Nyugdíjas Klub
Az eddigi tapasztalatok szerint a koronavírus elsősorban az idősek egészségét veszélyezteti, Vezér Mihály polgármester ezért levélben kérte a nyugdíjas klubokat, hogy összejöveteleiket a járvány végéig halasszák el. A Városi Nyugdíjas Klub sem tartja meg tervezett rendezvényeit és kirándulásait. A tagságban nem harapózott el a túlozott félelem, de mindent megtesznek annak érdekében, hogy egészségesek maradjanak.
Megszólal: Horváthné Deák Anna – a Városi Nyugdíjas Klub vezetője

Örömtánc
Nem társastánc, hanem társasági tánc, mondják arról az idősebb generáció számára kitalált mozgásformáról, amely most hódít nyugdíjasklub szerte. Felvételünk készítésekor még nyugodtan lehettünk közösségben, táncolhattunk egymással. Az utóbbi napok intézkedéseiben viszont mindenkit felelős viselkedésre kérnek.
Megszólal: Almási Judit – Senior Örömtánc oktató

OMNYE farsang
Már több éve, hogy az OMNYE nagyszabású farsangi bállal búcsúztatja a telet. A Szekeres József Konferencia Központ bálteremmé alakult, és helyet kapott benne egy színpad is, hiszen idén is kabaréval rukkolt elő a csapat, de most nem a „finomítós” élmények váltották ki a vidámságot.
Megszólal: Sziva Miklós - az OMNYE elnöke, Pogány Gyula – az OMNYE elnökségi tagja