Ezüst Évek

Adás időpontja: 
2020. március 03, kedd, 19:45
Leírás: 

Az óvárosi Nyugdíjas Klub néhány tagja elvállalta, hogy a családi napra hagyományos farsangi szalagos fánkot, illetve forgácsfánkot süt a gyerekeknek

Százhalom kalendárium
Százhalombatta várossá nyilvánításának 50. évfordulóját ünnepeljük áprilisban – így az idei Százhalom Kalendáriumban a városépítő és „alapító” Szekeres Józseffel készült beszélgetés is olvasható, „Egy gyár, egy város, egy élet” címmel. Az évkönyv ünnepélyes bemutatója előtt beszélgettünk a volt tanácselnökkel a „régi szép időkről”…
Megszólaló: Szekeres József

Gyógyító növény: a kasvirágfajok
Gyógyító növényeink közül ma a kasvirág fajokat mutatjuk be. Egyes fajtáit dísznövényként használjuk, viszont a bíbor kasvirág és a keskenylevelű kasvirág ismert gyógynövény. Talán az orvosi neve az Echinacea ismertebb. A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaságtól az év gyógynövénye díjat is bezsebelte.
Megszólaló: Baki Szilvia – gyógynövény szakértő

VCSGK farsang
Nem annyira a jelmezek voltak fontosak a VCSGK idősek klubjának farsangi mulatságán, hanem az hogy együtt voltak, jót beszélgethettek. Természetesen volt finom farsangi fánk, és aki szerencsés volt tombola nyereményt is hazavihetett.
Megszólaló: Kámán Zsuzsa 

Farsangi fánk készítés
Az óvárosi Nyugdíjas Klub néhány tagja elvállalta, hogy a településrészen rendezett családi napra hagyományos farsangi szalagos fánkot, illetve forgácsfánkot süt a gyerekeknek, akik természetesen az utolsó morzsáig mindent megettek. A fánkkészítés részleteiről Toppné Rácz Melindát kérdeztük.
Megszólal: Toppné Rácz Melinda – az Óvárosi Nyugdíjas klub tagja

OMNYE
Régi archívumokban fellelhető filmek, írások, újságcikkek adták az ötletet az OMNYE legutóbbi klubnapjához. Mindenki kíváncsian várta dr. Mazzag Pál, előadását, márcsak talányos címe miatt is, ami így hangzott: „Amit mindig tudni akartál, de nem volt kitől megkérdezni”. Majd mindenki megnézhette a Halom TV által készített félórás összeállítást a Dunai Finomító történetéről.  A klubnap házigazdáját Hangyássy Jánost kérdeztük.
Megszólaló: Hangyássy János - az OMNYE tagja

Senior Úszó OB
Százhalombattán rendezték a Senior Úszók Országos Bajnokságát. A több száz induló között voltak nyolcvan évesnél idősebbek is. Orosz-Flóra Katalin, minden számot megnyert amiben indult, de most nem sikerült a tervezett csúcsjavítás. De azt reméli, a következő Úszó Európa Bajnokságon sikerül beállítania az új korosztályos csúcsot.
Megszólaló: Orosz-Flóra Katalin – korosztályos világbajnok úszó