Ezüst Évek

Adás időpontja: 
2019. november 12, kedd, 19:45
Leírás: 

Várostörténeti vetélkedőt rendeztek a nyugdíjas kluboknak a Matrica Múzeumban. A vetélkedő témája a vendéglátás és a vendégvárás volt

Városi Nyugdíjasklub
Jó hangulatú zenés-táncos bállal köszöntötte az őszt október 25-én a Városi Nyugdíjas Klub. A jelenleg 81 főt számláló klubnak mozgalmasan telt az éve, bálok és kirándulások váltották egymást, de további terveik is vannak az idei esztendőre. Ezekről is beszélgettünk a bál kezdetén a klub vezetőjével.
Megszólaló: Horváthné Deák Anna – a Városi Nyugdíjas Klub vezetője

Múzeumi vetélkedő
Várostörténeti vetélkedőt rendeztek a nyugdíjas kluboknak a Matrica Múzeumban. A játékos, mégis komoly tapasztalatot igénylő tudáspróbára több csapat is jelentkezett.
Megszólal:Tóth Zsuzsanna - múzeumpedagógus

Gyógyító növény – a birs
Nyersen savanyú és nagyon kemény. Főzve édes desszert lehet a birs és a belőle készített birsalma sajt. Régen, faluhelyen a fűtetlen, tiszta szoba szekrényének, ruhás ládájának a tetején tartották a birset. Amíg a leszüretelt gyümölcs utóérése megtörtént, a benne lévő íz és zamatanyagok kifejlődtek és húsa megpuhult, friss, kellemes illatot árasztott a szobában. A birs egyébként ősrégi idők óta használt házi gyógyszer is, de hallgassuk erről Baki Szilvit.
Megszólal:Baki Szilvia - kertészmérnök

Gizi néni könyvbemutató
Vannak, akik idősebb korukra találnak önmagukra, bontakoztatják ki rejtett képességeiket. Gizi néni a százhalombattai református templom 10. születésnapjára hímzést, felszentelésének 20. évfordulójára pedig egy új verses kötetet készített, melynek címe Isten segedelmével. Gizi nénivel az ünnepi Istentisztelet után, könyvbemutatóján beszélgettünk.
Megszólal: Fazekas Major Gizella

Csere László
Csere László azt vallja: majdnem mindegy hogy hol lép fel, számára a közönség a fontos, a százhalombattai közönség pedig fantasztikus. A Jászai Mari díjas színész Kalocsai Zsuzsa énekessel együtt operettekkel szórakoztatta az idősebb generációt.
Megszólal: Csere László – Jászai Mari Díjas színművész