Ezüst Évek

Adás időpontja: 
2019. október 01, kedd, 19:45
Leírás: 

A Battai Napok - Jó ebédhez szól a nóta rendezvényének egyik fellépője volt Kalocsai Zsuzsa. Az énekesnővel fellépése előtt beszélgettünk

OMNYE
A nyári kirándulások után szeptemberben tartotta első őszi klubnapját az OMNYE tagsága az Óvárosi Közösségi Házban. A találkozók jól megszokott elemei mellett az
önkormányzati választások két polgármester jelöltjét is meghívták. Az nyugdíjasok nyara bővelkedett élményekben, hiszen juniálist és két többnapos kirándulást is szerveztek. Az már csak hab a tortán, hogy készülnek a 10 éves jubileumukra is.

ŐSZIDŐ
Aktívan telt a nyár az Őszidő Nyugdíjas Klub tagjai számára is. Első hosszabb nyári útjuk Kiskunhalasra vezetett, ahol fürödtek, várost néztek, múzeumokba jártak. A pihenés után nem sokkal országos hétpróba versenyen vettek részt, ahol mind csapatban, mind egyénileg a dobogó legfelső fokán végeztek. Első szeptemberi klubnapjukon vendégül látták Vezér Mihály polgármestert és Török Sándor önkormányzati képviselőt, akik választási programjaikat ismertették az idősekkel.

NÖVÉNY-fokhagyma
A fokhagymát szerte a világon évszázadok óta használják étkezési és gyógyászati célokra. A fokhagyma igen gazdag szerves kénvegyületekben, amelyek jellegzetes ízét és illatát adják. Ezeknek a vegyületeknek tulajdonítják a fokhagyma egészségre gyakorolt kedvező hatásait is. Jól használható szív és érrendszeri betegségeknél, de a gombás megbetegedések ellen is az egyik leghatékonyabb növényünk, de mint tudjuk, nagyon finommá teszi a vajas pirítóst is.

EBRU
A Summerfest egyik különleges programja volt idén az EBRU vagyis egy török papírfestés technika, a márványozás. Ezt az eljárást eredetileg főként a könyvkötészetben használták, de képek készítésére is alkalmas, így különleges és egyedi művészi alkotások is készülnek belőle.

Kalocsai Zsuzsa - riport
A Battai Napok - Jó ebédhez szól a nóta rendezvényének egyik fellépője volt Kalocsai Zsuzsa Jászai Mari – díjas operettprimadonna énekesnő, érdemes művész, aki magyar nótákkal is szórakoztatta a közönséget. Az énekesnővel fellépése előtt beszélgettünk.