Ezüst Évek

Adás időpontja: 
2019. június 11, kedd, 19:45
Leírás: 

Immár 40 éves lett a Városi Nyugdíjas Klub. A város első nyugdíjas klubjának születésnapján köszöntötték az egyik alapítót, illetve az egyik legidősebb, több mint kilencven éves klubtagot

Dunafüredi NYK
Az úgynevezett „nagy nyári” szünet előtt még találkozott a Dunafüredi Nyugdíjas Klub tagsága. Most a létszám nem túl magas, bár vannak újabb csatlakozók, de a korral járó betegségek jócskán gyengítik a mindig vidám, jó kedélyű közösséget. Legutóbb névnapot ünnepeltek.
Megszólal: Bauer Margit – a Dunafüredi NYK vezetője

OMNYE
Április elején a MOL Dunai Finomítóban közgyűlést tartott az OMNYE ahol a jelentős létszámnövekedés miatt gazdálkodási kódexet fogalmaztak meg. A részletekről Sziva Miklós elnök beszél.
Megszólal: Sziva Miklós – az OMNYE elnöke

40 éves a Városi NYK
Immár 40 éves lett a Városi Nyugdíjas Klub. A város első nyugdíjas klubjának születésnapján köszöntötték az egyik alapítót, illetve az egyik legidősebb, több mint kilencven éves klubtagot. Az ünnepségen részt vettek Százhalombatta többi nyugdíjas klubjának vezetői, tagjai, Török Sándor a szociális bizottság elnöke, illetve Vezér Mihály polgármester, aki egy hatalmas tortával is meglepte az ünneplőket.
Megszólaló: Vezér Mihály PhD – polgármester, Horváthné Deák Anna - a Városi Nyugdíjasklub vezetője

Kihívás napja
Kevés egészségesebb tevékenység van, mint egy reggeli torna a szabadban. Kovács Lajosné, Gabika vezetésével a kihívás napján meridián tornára invitálták az érdeklődőket a Szent István térre. A jó hangulatú mozgás közben mindenki feltöltődhetett. Természetesen kifaggattuk Gabit a meridián torna, lényegéről, és szervezetünkre gyakorolt hatásáról.
Megszólaló:Kovács Lajosné – meridián torna oktató, Molnár Károlyné – a Harmónia Nyugdíjasklub elnöke

VCSGK EÜ nap
Minden volt, mi szem szájnak ingere, de a központban az egészség állt. Egészségnapot tartottak ugyanis a Városi Családsegítő és Gondozási Központban. A meghívottak között volt dietetikus, gyógytornász, de a gasztronómia örömeiből is csemegézhettek a jelenlévők.
Megszólaló: Kámán Attiláné – a VCSGK szervezeti egységvezetője

Dobj el mindent és olvass!
Június 7-én immár negyedik alkalommal került megrendezésre az Ünnepi Könyvhéthez kapcsolódó Battai Könyvünnep, melynek indító programja minden évben a Dobj el mindent és olvass! elnevezésű rendezvény. A főtéren idén is gyerekek és nyugdíjasok olvastak együtt 10 percig. A közös olvasást a könyvtár arcának választott Kovács István zárta le.
Megszólaló: Kovács István – a könyvtár arca