Ezüst Évek

Adás időpontja: 
2019. április 02, kedd, 19:45
Leírás: 

Kilencvenedik születésnapja alkalmából köszöntötte az OMNYE tagsága a DKV alapító igazgatóját Dr. Simon Pált, akit örökös tagjukká is fogadtak

OMNYE Simon Pál köszöntése
Kilencvenedik születésnapja alkalmából köszöntötte az OMNYE tagsága a DKV alapító igazgatóját Dr. Simon Pált, akit örökös tagjukká is fogadtak. Simon Pál kutatómérnökként kezdte pályafutását, majd a Dunai Kőolajipari Vállalat igazgatója lett. Sikeres vállalatirányítói munkáját jelzi az is, hogy később miniszterhelyettessé, majd miniszterré nevezték ki, azt követően pedig nagykövetként dolgozott nyugdíjazásáig.
Megszólal: Simon Pál – a DUFI alapító igazgatója, Sziva Miklós – az OMNYE elnöke, Oláh Dezső, Tar Gergely

Szeifert Erika – Futás
„Én soha életemben nem sportoltam, talán ettől nagy dolog amit csinálok”, vallja Szeifertné Tóth Erika, aki amióta nyugdíjas lett sok száz kilométert futott. Szereti a futást, és nemcsak mert egészségesebbnek érzi magát, hanem azért is, mert jó közösségre talált a futók között.
Megszólal: Szeifertné Tóth Erika

Gyógyító növény - zab
Mai gyógyító növényünk a zab, az emberiség egyik legrégebben termesztett gabonája. A zab egyike a szuper-élelmiszereknek, hiszen komplex energiaforrás, nem tartalmaz glutént, magas a rost, fehérje és vitamin tartalma. Csökkenti a vérszegénységet és regenerálja az idegrendszert, kiválóan használható depresszió ellen.
Megszólal: Baki Szilvia - kertészmérnök

Jóga
Mai jógagyakorlatunk nem igényel fizikai aktivitást, mégis a szakemberek által az egyik legnehezebbnek mondott gyakorlat. Komoly koncentrációt igényel, hiszen önmagunkra kell figyelni, a légzésünkre, a szívdobbanásunkra, hogy elfeledkezzünk a mindennapi gondokról.
Megszólal: Fazekas Zsanett - jógaoktató