Ezüst Évek

Adás időpontja: 
2019. március 19, kedd, 19:45
Leírás: 

Télűző, farsangi klubnapot tartott március 9-én az OMNYE. A jó hangulatú összejövetel csúcspontja az immár második alkalommal megrendezett kabaré volt

Díszpolgár
A március 15-i városi ünnepségen adták át a Százhalombatta Díszpolgára címet, amelyet a 85 esztendős Dubecz Lászlóné vehetett át. Az egykori óvónő még mindig nagyon szívesen bábozik. Gyakran eljár a gyermekekhez és meséket ad elő a
kicsiknek. Fáradhatatlan jószándékát az is mutatja, hogy aki az Óvárosban a Kossuth Lajos utcában jár, házának kerítése mellett azokkal a kis versikékkel is találkozhat, amelyeket „csak úgy kedvességből” tesz ki a gyerekeknek és szüleiknek.
Megszólal: Dubecz Lászlóné

Kézműves csoport a Matrica Múzeumban
A kézimunkát, az alkotás folyamatát rendkívül fontosnak tartja a Matrica Múzeumban működő kézműves csoport. A közös tevékenység vonzerején túlmenően a társaság miatt is összejárnak az emberek, amint látható is, igazi jó közösséget alkotnak.
Megszólal: Szabóné Gara Gabriella - a Matrica Múzeum munkatársa, kézműves

OMNYE farsang-kabaré
Télűző, farsangi klubnapot tartott március 9-én az OMNYE. A jó hangulatú összejövetel csúcspontja az immár második alkalommal megrendezett kabaré volt, amely a Dunai Kőolajipari Vállalat, illetve a MOL Dunai Finomító egykori hétköznapjait idézte föl a vállalat nyugdíjas dolgozóinak előadásában.
Megszólal: Sziva Miklós – az OMNYE elnöke, Pogány Gyula – a kabaré rendezője

Gyógyító növény
Mai gyógyító növényünk a zab, az emberiség egyik legrégebben termesztett gabonája. A zab egyike a szuper-élelmiszereknek, hiszen komplex energiaforrás, nem
tartalmaz glutént, magas a rost, fehérje, és vitamin tartalma. Csökkenti a vérszegénységet és regenerálja az idegrendszert, kiválóan használható a depresszió ellen is.
Megszólal: Baki Szilvia

Városi Gyaloglás
Az egészség megtartásának minden életkorban elengedhetetlen feltétele az aktív életmód. Cser János a Harmónia Nyugdíjasklub vezetője úgy döntött, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy népszerűsítse a mozgást. Legutóbb sétára hívta a százhalombattai klubokat. A napsütésben a Csónakázó tóig sétáltak a résztvevők.
Megszólal: Cser János – klubvezető, Vezér Mihály Ph.D. - polgármester