Ezüst Évek

Adás időpontja: 
2019. február 05, kedd, 19:45
Leírás: 

Idei első klubnapját január végén tartotta az OMNYE. A klubnapon a Katalán világba kalauzolták a résztvevőket dr. Gulyás András nagykövet segítségével

OMNYE
Idei első klubnapját január végén tartotta az OMNYE, de nem ez volt az idei első találkozásuk, hiszen a hónap közepén, Budapesten jártak a Szépművészeti Múzeumban. A klubnapon a baráti beszélgetések mellett, a Katalán világba kalauzolták a résztvevőket dr. Gulyás András nagykövet, Göncz Árpád egykori tanácsnokának segítségével.
Megszólal: Pogány Gyula – az OMNYE elnökségi tagja, dr. Gulyás András - nagykövet

Sport mindörökre
Ma már nagyon sok olyan sportág van, amelyet a nyolcvan felettiek is aktívan gyakorolnak. Ilyen a sportlövészet is. Természetesen ehhez arra is szükség van, hogy következetesen ügyeljünk testi-lelki egészségünkre. A jó közösség, a napi feladatok segítenek frissen tartani a gondolatokat, a mentális egészséget is. A sportág idős reprezentánsaival beszélgettünk.
Megszólal: Gurisatti Gyula id. - sportlövő, Nagy Béla – nemzetközi bíró

Gyógyító növények - európai ciprus
Az örökzöldek egyik jellegzetes fajtája az európai ciprus, amit felismerhetünk hosszú nyúlánk alakjáról. Főként dísznövényként termesztik, de nem csak esztétikai élményként lehet fontos számunkra. Az európai ciprus sokrétű felhasználása mellett, hasznos a visszérbetegségek kezelésénél is.
Megszólal: Baki Szilvia – kertészmérnök

Jóga - gyakorlat nőknek
Előző adásunkban a férfiaknak kedveztünk egy jóga gyakorlattal, ma pedig kiemelten a hölgyeknek mutatunk egy speciális gyakorlatot, amit természetesen mindenki elvégezhet. Az ászana során átmozgatjuk a női szervek izmait az alhas és a medence környékén.
Megszólal:Fazekas Zsanett