Ezüst Évek

Adás időpontja: 
2013. december 10, kedd, 19:45
Leírás: 

Óvárosi Nyugdíjas Klub télköszöntő
Az Óvárosi Nyugdíjas Klub vendégeket is hívott legutóbbi batyus báljára, az Óvárosi Közösségi házba. A bálon két zenész húzta a talpalávalót, a jó hangulatot a batyukból-kosarakból előkerülő idei bor kóstolgatása is szavatolta.

DERT decemberi találkozó
Egykor Százhalombatta egyik legnagyobb foglalkoztatója volt a Dunamenti Erőmű, ami manapság már nagyon kevés embernek tud megélhetést biztosítani. A cégtől nyugdíjba vonult, volt erőműves dolgozók fájó szívvel látják, hogy szeretett munkahelyük, már-már megszűnik létezni, így amikor havonta találkoznak a gyár egykori munkatársai, hálát adnak az égnek, hogy nekik még megadatott a DHV-tól nyugdíjba vonulni. Találkozóikon felidézik az emlékezetes pillanatokat, és együtt reménykednek a szebb napok eljövetelében.

Karácsonyi kézművesedés tűvel és cérnával
A közelgő karácsonyra való tekintettel, ajándék ötletekkel is szolgálunk. Semmi másra nem lesz szükségük, csak cérnára, tűre, valamint egy kis maradék anyagra, persze némi kézügyesség sem árt.

Karácsonyi süteményrecept
A karácsony, többek között a finom illatok kavalkádját is jelenti. Ilyenkor  beigli illata lengi be az otthonokat. A szorgos háziasszonyok már jó előre tervezgetik az ünnepi menüt, amiből természetesen a finom sütemények sem maradhatnak ki.   Mi, itt az Ezüst Évek szerkesztőségében úgy gondoltuk egy kiváló karácsonyi édes recepttel gazdagítjuk tudásukat, megtanítjuk Önöket mézes zserbót készíteni. Tartsanak hát velünk, süssünk együtt egy különleges ünnepi csemegét.

OMNYE Mikulás ünnepség
Adásunk végén Mikulás ünnepséggel köszönünk el önöktől. Már hagyomány, hogy az OMNYE tagjainak decemberi találkozójára ellátogat a Mikulás. Ezt a találkozót természetesen mi sem hagyhattuk ki, hiszen ilyenkor remek produkciókkal készülnek a gyerekek a „nagyszakállú” szórakoztatására. Ajándékot azonban nem csak a Mikulástól kaptak, hiszen Dr. Vezér Mihály polgármester egy hatalmas tortát küldött a gyerekeknek, és a felnőtteknek.