Ezüst Évek

Adás időpontja: 
2018. december 11, kedd, 19:45
Leírás: 

December elején sokan gyűltek össze a BKK kamaratermében. Ezt a napot az OMNYE tagjai az unokáknak, dédunokáknak szentelték, hiszen ellátogatott hozzájuk rénszarvas röpítette szánján a Mikulás

OMNYE Mikulás
December elején sokan gyűltek össze a BKK kamaratermében. Ezt a napot az OMNYE tagjai az unokáknak, dédunokáknak szentelték, hiszen ellátogatott hozzájuk
rénszarvas röpítette szánján a Mikulás. Emellett karácsonyi műsorral és természetesen ajándékokkal lepték meg az apróságokat.
Megszólal: Komáromi László

DERT nyugdíjasok
Zenés karácsonyi találkozót tartottak az erőmű nyugdíjasai is. Finom sütemények, italok, apró ajándékok gondoskodtak az ünnepi hangulatról. A rendezvényre az önkormányzat meglepetései is megérkeztek, szaloncukrot és sóbarlang bérletet kaptak. A klub megalakulásakor a tagságot az erőmű nyugdíjas munkatársai alkották, de ma már nyitottak, bárkit befogadnak közösségükbe.
Megszólal: Engelthaler József - klubvezető

Nyugdíjas vetélkedő
Vetélkedőt szervezett a Matrica Múzeum a battai nyugdíjasok számára. A négyfős csapatoknak idén az I. világháború témaköréből állítottak össze feladatokat, aminek megoldásához némi segítséget nyújtott a nemrégiben megnyitott a Nagy háború és Batta című időszaki kiállítás.
Megszólal:Tóth Zsuzsanna – múzeumpedagógus, Cser János – az Őszidő Nyugdíjasklub vezetője, Molnár Károlyné – a Harmónia Nyugdíjasklub vezetője

Vígh Judit előadóest
Szülőföldem címmel Vígh Judit Márta tartott irodalmi estet a Hamvas Béla Városi Könyvtárban. Az Erdély irodalmából szemezgető előadót mély honvágy gyötri, visszavágyik fiatalságának bölcsőjébe. 
Megszólal: Vígh Judit Márta

Gyógyító növény - fenyő 1
Valószínűleg nem én vagyok az egyetlen, aki rácsodálkozik arra a tényre, hogy a fenyő illatú illatosítóknak jelentős fertőtlenítő hatása is van.  Többek között ezért is érdemes beszélni az örökzöldekről, de a fenyőfélék több szempontból is fontosak lehetnek, hiszen néhány fajtájuknak a fogyasztása is ajánlott.
Megszólal: Baki Szilvia – kertészmérnök, gyógynövényszakértő

Jóga
Ha van kedvük egy kis mozgáshoz, álljanak fel és jógázzanak velünk, hiszen most is egy könnyűnek tűnő és nagyon hasznos gyakorlatot mutatunk be. Ma este egy páros egyensúly gyakorlatot mutatunk be, amelyet természetesen egyedül is lehet végezni.
Megszólal: Fazekas Zsanett