Ezüst Évek

Adás időpontja: 
2018. november 27, kedd, 19:45
Leírás: 

Műsorunkban gondolatébresztőként megmutatjuk, hogy a klasszikus adventi koszorúk mellett, milyen egyedi stílusú asztali díszt készíthetünk a közelgő ünnep apropóján

Őszidő klubnap
Éppen egy héttel ezelőtt, november 19-én ünnepeltük a nemzetközi férfinapot. Ebből az alkalomból az Őszidő Nyugdíjas Klub nő tagjai köszöntötték férfi társaikat klubdélutánjukon. Verssel és pezsgővel kedveskedtek nekik, a férfiak pedig hálásan mondták el, hogy a nők nélkül milyen üres lenne az életük. Természetesen az aktuális programokról is szó esett.
Megszólaló: Cser János – az Őszidő Nyugdíjas Klub vezetője

OMNYE
A közös emlékek felidézése gyakran nyújt emlékezetes élményt az OMNYE tagjai számára. Legutóbbi klubnapjukon az egykori DKV Dolgozók Lapja számaiból csemegéztek Buda Dénes segítségével, aki az újság főszerkesztője is volt.
Megszólal: Buda Dénes – OMNYE tagja

Édes kömény
Mai gyógyító növényünkre, az édes köményre is igaz, hogy "már az ókorban, az egyiptomiak is ismerték". És nemcsak az egyiptomiak, hanem a görögök, kínaiak, indiaiak is. Gyógyhatású anyagai miatt termesztették ezt a mediterrán térségben őshonos fűszer- és zöldségfélét. Mára már a világ minden tájékán ismerik és használják. Magyarországra a rómaiak hozták el, a későbbi századokban pedig a kolostorok "füves kertjeiben" is termesztették.
Megszólal: Baki Szilvia

Adventi koszorú készítés
Az adventi koszorú készítése sokak számára jelent örömöt, kikapcsolódást, közös családi tevékenységet. Akár az unokákkal is könnyen elkészíthető a várakozás, a felkészülési időszak szimbóluma. Adásunk végén gondolatébresztőként megmutatjuk, hogy a klasszikus koszorúk mellett, milyen egyedi stílusú asztali díszt készíthetünk a közelgő ünnep apropóján.
Megszólal: Henrik Katalin