Ezüst Évek

Adás időpontja: 
2018. június 26, kedd, 19:45
Leírás: 

Műsorunkban egy olyan jóga gyakorlatsort mutatunk be, amely serkenti a vérkeringést, segíti a hát helyes tartását és fejleszti az egyensúlyérzéket  

OMNYE klubnap – Szeifertné Tóth Erika
Az OMNYE tagsága mindig élvezettel hallgatja a klubtársak előadásait egzotikus utazásaikról. Legutóbb Szeifertné Tóth Erika mesélt Afrikai útjáról, a Kilimandzsárón szerzett élményeiről. Erikáról a legkevésbé sem mondhatjuk, hogy unalmas nyugdíjas életet él, hiszen amióta kiszállt a munkavállalók világából, egyik hobbija a futás lett, a kalandos, bakancsos túrák mellett.

Gyógyító növény: az eukaliptusz
Mai gyógyító növényünk az eukaliptusz egyik fő fogyasztója a koala, vagyis az ausztrál bennszülöttek nyelvén: „vizet nem ivó”. Nemcsak éhségét, de szomjúságát is ezzel csillapítja, ezért soha nem iszik: elég számára a levelekben talált nedvesség. Bizonyos eukaliptuszfajok anyaga tömör, súlyos keményfa, még a tölgynél és a diónál is keményebb. A farontó bogarak nem károsítják és alig korhad, ezért előszeretettel használják cölöpnek, telefon- és villanypóznának, építenek belőle hajókat. Az eukaliptusz levelében található illóolaj kellemes hűsítő hatása mellett, antibakteriális hatása is jelentős.

Jóga: Nap üdvözlet gyakorlat
Ma egy olyan jóga gyakorlatsort mutatunk be, amely jótékonyan hat a reggeli ébredezésnél. Serkenti a vérkeringést, segíti a hát helyes tartását, fejleszti az egyensúlyérzéket.  Ritkán mondunk ilyet, de a gyakorlat nem javasolt a túlzottan magas vérnyomással élőknek.

Foci VB – Popy bácsival
Június közepén kezdődött és július 15-ig tart a négyévente megrendezésre kerülő labdarúgó világbajnokság. Százhalombatta egyik legidősebb foci edzőjével, Horváth Istvánnal, Poppy bácsival a fociról, a VB-ről és a nyugdíjas évekről beszélgettünk. A részletekből kiderült, hogy Poppy bácsi több mint négy évig udvarolt párjának, mert a foci mindennél fontosabb volt számára. Beszélgetésünk készítésekor a Kolumbia-Japán meccset játszották.