Ezüst Évek

Adás időpontja: 
2018. június 12, kedd, 19:45
Leírás: 

A Városi Pedagógusnapon többen is átvehették sok évtizedes munkájukért jubileumi diplomájukat

Battai Könyvünnep – ünnepi könyvhét
Az elmúlt héten, csütörtökön kezdődött a 89. Ünnepi könyvhét Magyarországon. A könyv ünnepét Százhalombattán is sokféle rendezvény kísérte. A III. Battai Könyvünnep nyitóeseménye a „Dobj el mindent és olvass” volt. A Szent István téren a legifjabbakat és az idősebb generáció képviselőit hívták tíz perces olvasásra. A következő beszélgetésfüzér egyben könyvajánló is.. .
Megszólal: Kovács Marianna – a HBVK vezetője, Vezér Mihály PhD – polgármester, Kovács István, Rózsa Jánosné, Cseh Kornélné

Gyógyító növény: Máriatövis
Őszbogáncs, szamárkóró vagy Boldogasszony tövise, népiesen így is nevezik a Máriatövist. Évszázadok óta használják, fontos és hatásos gyógynövénye a májtisztításnak. Májvédő hatása orvosilag is elismert és bizonyított, gyilkos-galóca okozta mérgezésnél is növeli a túlélés esélyét. 
Megszólal: Baki Szilvia - kertészmérnök

Nyugdíjas pedagógusok - Pedagógus nap
A Városi Pedagógusnapon többen is átvehették sok évtizedes munkájukért jubileumi diplomájukat, így hárman Kántor Balázsné, Somogyi Rózsa, és Dobák József vasdiplomát, gyémánt diplomát kapott Mészöly Jánosné, Krisztián Ferencné és Tóth Kelemen Jánosné pedig arany diplomát vehetett át az ünnepségen. Közülük négyen a Nyugdíjas Pedagógusok Klubjának tagjai. Az esemény alkalmából beszélgettünk a klub vezetőjével.
Megszólaló: Nagy Györgyné – NYUPEK vezetője

Egészségnap
A VCSGK Család és gyerekjóléti szolgálat „Cseverészde” klubja 2 éve alakult, azzal a céllal, hogy az idősebb egyedülálló városlakókat összefogja. Legutóbb a klubtagok a VCSGK idősek klubjának tagjaival Egészségnapot tartottak, amelyre vendégként az Ercsi Egészséges Életmód Klub tagjait is meghívták. A színes programkínálatban szerepelt  zene, tánc, és sokféle finom és egészséges étel.
Megszólal: Szilágyi Lászlóné – a VCSGK intézményvezető helyettese, Pámer Jánosné, Kaposi Józsefné – az Ercsi Egészséges Életmód Klub vezetője