Ezüst Évek

Adás időpontja: 
2018. április 17, kedd, 19:45
Leírás: 

A Költészet napja alkalmából az Idősek Gondozóházának lakói a szomszédos Pitypangos Óvodában vendégeskedtek

OMNYE
A MOL Dunai Finomító szakmai napot szervezett az OMNYE számára április 6-án. Több mint 83 egyesületi tag vett részt a délelőtti közgyűlésen, amit délután, jó hangulatú játék követett. A finomító munkatársai olyan vetélkedőt szerveztek nyugdíjas kollégáiknak, amelynek segítségével felidézhették egykori munkahelyükhöz kapcsolódó élményeiket, de az évtizedek alatt megszerzett szaktudásukra is szükségük volt.
Megszólaló: Sziva Miklós – az OMNYE elnöke, Csernik Kornél – szervező, kompetenciafejlesztő

Költészet napja
1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük a magyar költészet napját. Ebből az alkalomból látogattuk meg otthonában Fazekas Major Gizellát, aki költőként és versmondóként egyaránt ismert a százhalombattaiak körében. Az erdélyi származású alkotóval, életéről és verseinek ihlető forrásairól beszélgettünk.
Megszólaló: Fazekas Major Gizella

Költészet napja – Gondozási központ lakói a Pitypangos oviban
A Költészet napja alkalmából az Idősek Gondozóházának lakói a szomszédos Pitypangos Óvodában vendégeskedtek, ahol együtt hallgathatták, nézhették meg az apróságokkal Szutyejev: Gomba alatt című meséjét, amelyet az óvónénik adtak elő. A gyermekzsivaj, az önfeledt kacagás mosolyt varázsolt az idős arcokra is.
Megszólaló: Sebestyén Mihályné – a Pitypangos Óvoda vezetője, Szijjártó Istvánné, Mátyás Alajosné, Ár Vendelné, Kovács Sándorné

Séta az egészségért
Második alkalommal gyűltek össze egy kellemes sétára a város nyugdíjasai közül jónéhányan, a Szent István téren. A Cser János által elindított kezdeményezésnek reményeik szerint folytatása is lesz, hiszen havonta közös sétát terveznek Százhalombattán és más településeken is.
Megszólal: Vezér Mihály Ph.D. – polgármester, Cser János – az Őszidő Nyugdíjas Klub vezetője