Ezüst Évek

Adás időpontja: 
2018. április 03, kedd, 19:45
Leírás: 

A Szivárvány Óvodában a nagyszülők és az unokák együtt festettek tojást, készítettek apró díszeket, meglepetéseket szeretteiknek

Húsvét nagyikkal
Noha már elmúltak a Húsvét ünnepi pillanatai, mi még a felkészülés időszakát idézzük fel bevezetőként. A Szivárvány Óvodában a nagyszülők és az unokák együtt festettek tojást, készítettek apró díszeket, meglepetéseket szeretteiknek.

OMNYE
A klubtagok között óriási sikert aratott a humoros történetek felidézése, előadása, amit hagyományos programmal folytattak az OMNYE tagjai. Az egyesületet érintő feladatok mellett Alaszkába kalandozhattak egy élménybeszámoló segítségével, és anyanyelvünk nehézségeiről, szépségeiről hallgattak előadást.

Heiman
Heiman Péter az OMNYE tagságának Alaszkai útiélményeiről mesélt, velünk – és Önökkel - pályafutása alatt szerzett szibériai, kamcsatkai élményeit osztotta meg.

Tavaszi fáradság – Berzékivel
A napsütés érkeztével sokakra telepszik különös fáradtság, kevés az energiánk, feszültebbek vagyunk. Kedélyállapotunk gyakran enyhe depressziós tüneteket mutat. Érdekes hogy a tavasz kezdetén, a szervezet nem tud lépést tartani a természet ébredésével, energiatartalékaink kimerülnek, akár két-három hét is kellhet, amíg ismét fittnek, frissnek és üdének érezzük magunkat. Ezt a kellemetlen időszakot igyekezhetünk lerövidíteni megfelelő táplálkozással, mozgással, túrázással, napozással.

Növény – ginseng
Mai gyógyító növényünk a ginseng. A hagyományos kínai gyógyításban az életenergia felélesztésére használják. Leginkább olyan embereknél alkalmazzák, akik fáradtsággal, étvágytalansággal küzdenek, vagy gyenge az immunrendszerük. A ginseng az emlékező képességet is képes javítani.